Veselin Vujović: Znam da će me zbog ovog žestoko kazniti, ali suci smrde po alkoholu

Foto: EPA

VESELIN VUJOVIĆ gušta ratujući protiv Europske rukometne federacije, napose protiv sudačke organizacije. Nakon što je suspendiran na nekoliko europskih utakmica zbog nepriličnog ponašanja tijekom utakmice grupne faze EHF kupa između Nexea i Kopera u Našicama, crnogorski legendarni stručnjak ponovno je, bez susprezanja, osuo verbalnu paljbu na kontinentalnu krovnu rukometnu organizaciju.

"Čim podignem glas, kazne me. Više vole one koji šute. Kada je natjecanje, uvijek su u najboljim hotelima, voze se u najboljim automobilima, biraju što će jesti u hotelima, a timovi se žale na lošu hranu, prijevoz... I osobno vidim kako naš sport ne napreduje sa sadašnjim ljudima na vlasti. I znam da će me kazniti kada čuju moje izjave, ali neka. Ponosan sam i neustrašiv čovjek", izjavio je Veselin Vujović gostujući u eteru španjolskog radija "Marca".
 
Priznao je kako je svjestan svojeg temperamenta, ali kako nikada neće biti savitljivac sa svrhom dodvoravanja.
 
"Neću reći da sam nevin. Ponekad ne mogu izdržati pojedine stvari. U nekim odlukama ne postoji namjera, no teško se nosim s time", rekao je slovenski izbornik i Koperov šef stručnog stožera i potom, u sebi svojstvenom stilu, nastavio grditi sudačke eksperte.
 
"Ponekad, kada naprave pogrešku, a ja skočim, osjetim miris alkohola. Htio sam i ranije zapisati svoja zapažanja u zapisnik, ali predsjednik i delegat preporučili su mi da ništa ne prijavljujem. Zašto? Jer bi klub bio kažnjen, a ne suci. Jednom te pokradu, pa te drugi put smiruju, pa treći put suđenje bude skandalozno u moju korist... Današnji suci žive od rukometa, a gledaju samo vlastite interese", zaključio je znajući kako bi ponovno mogao biti kažnjen. S obzirom na težinu izgovorenog, drastičnije negoli dosad.

Pročitajte više