NEWCASTLE

Veznjak najbogatijeg kluba na svijetu: Bit ćemo veliki kao PSG i City

Foto: EPA

NEWCASTLE UNITED bio je u borbi za ostanak u Premier ligi kad ga je pred kraj prošle godine preuzeo 305 milijardi dolara težak saudijski fond, a klub se od njihova dolaska potpuno izvukao s dna. Sad u njemu vlada optimizam, a ne manjka ni velikih najava.

Jonjo Shelvey je jedan on onih koji vjeruju da je pred klubom, za koji nastupa od 2016., blistava budućnost. Dovođenje Eddieja Howea na klupu te nekoliko novih igrača koji su se dobro uklopili u momčad pokazali su se kao dobar prvi korak u najavljenom uzletu kluba, a Shelvey, nekadašnji član engleske reprezentacije, smatra da će taj uzlet ići jako visoko.

"Preuzimanje je bilo potrebno"

"Nemojmo uljepšavati stvari, do preuzimanja je trebalo doći. Sad svi u klubu vuku u istom smjeru, ovakvo zajedništvo nigdje dosad nisam vidio. Nisam imao ni takvog menadžera. Prvo što je napravio bilo je to da nam je podijelio papire i zatražio da na njih napišemo imena supruga i djece te datume rođenja. Želi znati sve o svima", opisao je Shelvey situaciju u klubu pa dodao:

"Klub će biti ogroman, govorim o veličini PSG-a i Manchester Cityja. Pred nama je proces rasta, ali Newcastle može do vrha. Treba samo biti strpljiv, a sve što želim jest biti dio tog procesa."       

Pročitajte više