Vidal o Suarezu i Lewandowskom: Ne znam hoće li uopće biti boljih, ali izabrao bih...

Foto: EPA

ARTURO VIDAL (36) na svojem kanalu na Twitchu govorio je o Real Madridu i drugim temama. Čileanski veznjak, sada član brazilskog Athletico Paranaensea, tijekom karijere nastupao je za Colo Colo, Bayer Leverkusen, Juventus, Bayern, Inter, Flamengo i Barcelonu. U katalonskom klubu bio je od 2018. do 2020. te osvojio španjolsko prvenstvo i tamošnji superkup.

"Toliko su me puta pokrali protiv Reala da se više ne sjećam detalja. Ne znam više ni kada se dogodila specifična kontroverzna situacija protiv njega. Moje su momčadi često bile pokradene", tvrdi Vidal, koji je ranije ovog tjedna zbog potencijalno teške ozljede na nosilima iznesen s utakmice Čilea i Kolumbije (0:0).

Busquets ili Casemiro?

Vidal je u Barceloni igrao sa Sergijom Busquetsom, dok je za Real tada nastupao Casemiro. S obzirom na to da su obojica centralni veznjaci, Vidal je odgovorio na pitanje koga smatra boljim. "Busquetsa, bez sumnje. Središnji veznjak kontrolira igru svake momčad. Casemiro ne radi ništa od toga, stoga bih izabrao Busquetsa", rekao je Vidal.

Busquets je danas član Inter Miamija, dok je ostatak karijere proveo kao prvotimac Barcelone za koju je odigrao 722 utakmice, zabio 18 i asistirao za 45 pogodaka. S njom je osvojio 32 trofeja, dok je sa Španjolskom bio europski i svjetski prvak. Hvalila se njegova sposobnost kontroliranja posjeda i pokretanja katalonskih napada, u čemu je sudjelovao s, primjerice, Xavijem i Andresom Iniestom.

Casemiro igra za Manchester United, dok je ranije nosio dres Sao Paula, Real Madrida i Porta. Najupečatljiviji dio karijere proveo je u Realu, gdje je činio nezamjenjivi vezni trojac s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom. Odigrao je 336 utakmica, postigao 31 i namjestio 29 golova madridskog kluba i s njim uzeo 18 trofeja.

Suarez ili Lewandowski?

Uz njih, Vidal je morao izabrati boljega između Luisa Suareza i Roberta Lewandowskog. Prvi je bio napadač Barcelone, dok drugi danas igra u katalonskom sastavu. "Ne znam hoće li ikad biti boljeg napadača od njih. Lewandowski ima puno kvaliteta, no izabrao bih Suareza. On ima južnoameričku nestašnost, koju Robert nema", odgovorio je Vidal.

Suarez na zalasku karijere igra u brazilskom Gremiju. Krenuo je u urugvajskom Nacionalu, dok je u Europi igrao u Groningenu, Ajaxu, Liverpoolu, Barceloni i Atletico Madridu. Prema podacima Transfermarkta, dosad je postigao 460 pogodaka i ostvario 255 asistencija u 752 utakmice. S europskim klubovima osvojio je 17 trofeja.

Lewandowski je od prošlog ljeta član Barcelone, u koju je došao iz Bayerna. U bavarskom klubu bio je osam godina, dok je ranije zabijao za poljske klubove Znicz Pruszkow i Lech te Borussiju Dortmund u Bundesligi. Ukupna statistika kaže da je bio strijelac 544 puta i 144 puta asistent u 726 utakmica. Ima 28 trofeja.

Pročitajte više