Video - Briggs: Vitalij Kličko je bolji od Foremana i Lennoxa Lewisa

Foto: AFP

UKRAJINSKI boksač Vitalij Kličko obranio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, prema verziji WBC. U O2 Areni u Hamburgu pobijedio je Amerikanca Shannona Briggsa sudačkom odlukom nakon 12 rundi.

Pet i pol kilograma lakši Kličko (113,5 prema 119 kg) od samog je početka nametnuo svoj autoritet u ringu. Upućivao je znatno kvalitetnije udarce i kako je borba odmicala Shannon zvan "The Cannon" je bio sve uzdrmaniji. Najjači Kličkovi napadi dotad stigli su u sedmoj rundi i doista se može reći da je Amerikanca, bivšeg svjetskog prvaka po WBO verziji, spasilo zvono. Identična se stvar ponovila i u devetoj rundi kada je Briggs sa zvukom gonga oteturao u svoj kut.

I u nastavku je Kličko pogađao Briggsovu glavu praktički kad god i kako god je zamislio, ali Amerikanac je čudom ostao na nogama do kraja meča. No, suci, dakako, nikakvih dvojbi oko pobjednika nisu imali. Ukrajinski je 39-godišnji boksački velikan tako ostvario i šestu pobjedu nakon što se prije dvije godine vratio u ring poslije četverogodišnje stanke. Ukupno je u karijeri u 43. meču ostvario 41. pobjedu, ali tek treću bez nokauta. Pet mjeseci mlađi Briggs je, pak, u 59. dvoboju u karijeri šesti put iskusio poraz.

Briggs: Vitalij Kličko je bolji od Foremana i Lewisa

Pravim je čudom Shannon Briggs u subotu navečer u Hamburgu ostao na nogama svih 12 rundi u borbi protiv ukrajinskog svjetskog prvaka Vitalija Klička. Dvojbe o pobjedniku ipak nije bilo ni u jednom trenutku, branitelj teškaškog naslova prema WBC verziji nemilosrdno je udarao po Amerikancu od samog početka, a u drugoj polovici meča Briggs je jedva stajao na nogama, ali uspio se održati do samoga kraja iako je bilo teško pobrojati sve udarce koje je primio.

No, može se pohvaliti da je tek treći boksač koji je izgubio od Klička, a da ga 39-godišnji Ukrajinac nije nokautirao."Iznenađen sam time koliko je udaraca Briggs uspio izdržati. Doista ima veliko srce. Nisam mogao vjerovati da stoji na nogama nakon što je primio toliko udaraca. Zaslužuje veliko poštovanje", rekao je Kličko koji je ubilježio i šestu pobjedu otkad se prije dvije godine vratio u ring.

Ukupno je Ukrajinac došao do 41. pobjede u 43. profesionalnom meču u karijeri. Njegovim je izvedbama impresioniran i Briggs koji je nakon subotnje borbe uputio veliku pohvalu Kličku."Borio sam se protiv Georgea Foremana, borio sam se protiv Lennoxa Lewisa, ali Vitalij je najbolji. Udara jače od Foremana i ima nevjerojatno brze ruke", kazao je 39-godišnji bivši svjetski prvak prema verziji WBO.

Pročitajte više