Video - Brojač se kune da je vidio 25 glasača: Zar bi varali, a kamera kao na Wembleyju!

NEMA sumnje da će gaf prilikom glasovanja (ne)povjerenju Vlatku Markoviću na izvanrednoj Štimčevoj skupštini, kada je jedan od zastupnika saveza zagrebačke županije glasao umjesto svog kolege, biti veliki adut Rusanove u pobijanju skupštine.

Čak i ako tvrde da ona nije legitimna, svaka neozbiljnost protivnika trostruko je vrijedan materijal. Naime, Ivica Mađer podignuo je dva glasačka listića  ZA smjenu Vlatka Markovića, po jedan u svakoj ruci, jer njegov je kolega Nikola Galešić, eto morao na toalet.

Tako je izgledalo iz jednog kuta, kao da je Mađeru bilo najnormalnije glasovati dva puta. Kolegama je čak i priznao što se dogodilo, ali opravdanje neiskustvom i nepažnjoj malo će značiti kada udari suprotna struja. Kamere su zabilježile da je Mađer podignuo spustio dva listića, ali ne i gdje je u tom trentuku Galešić i je li on također dignuo svoj listić, ili mu ga je Mađer samo neodlučno predao....

U taboru Igora Štimca kažu da se radi o najobičnijoj podvali, da Mađer zapravo nije podignuo dva listića, već je sve ispalo u nevjerojatnoj brzini, "štafetno", ali legalno:

"Čovjek je nabrznu skočio na WC, vraćajući se unutra glasanje je već počelo. Potom je Mađer uzeo njegov listić i dao mu ga da glasa. Galešić je glasao stojećki, zadnji i tek kada je glasao izračunali smo 25 glasova. Ovo su podvale", za Index je rekao Ivan Brleković.

Bilo je izuzetno bitno čuti i mišljenje izabranog brojača glasova - Nevenka Herjavca, čovjeka koji je privrženost Štimcu platio otkazom u Udruzi prvoligaša.

"Svaki komentar na ovo je suvišan. Ovo je smiješno", prva je njegova reakcija.

"Brojio sam od početka prema kraju, od naprijed prema zadnjim redovima. Ne znam odakle je došla kamera i odakle su snimali, ali i materijalno i krivično tvrdim da je Galešić došao, podigao svoj listić. Garantiram vam i kategorički tvrdim da sam dobro vidio. Uostalom, ja sam bio taj koji je nakon odabira Štimca za predsjednika upozorio da Skupština sada ima 26 članova, jer se pridružuje jedan član iz matičnog saveza koji daje pobjednika. Znam koliko banalne stvari, sitnice, mogu utjecati i zato sam i toliko pazio."

"Ma da vam iskreno kažem, ja nemam što izgubiti. Mene su ionako već smijenili, ali zar bi išli varati, a bilo je ovdje kamera kao na Wemblyju? Za sebe znam da sam pošten. Koji bi kreten preuzeo na sebe odgovornost da je kriv?"

"Kategorički još jednom tvrdim da sam vidio 25 glasova"

Jeste li vidjeli i 25 ljudi?

"Vidio sam ga da glasuje, da. Vidio sam 25 ljudi"

"Jednostavno smiješno. Neka kamere pogledaju malo bolje što su snimile. Već mi je dosta, Srebriću i Markoviću je bolje da se povuku. "

Pročitajte više