Video - Carroll: Nisam htio ići u Liverpool, Newcastle me otjerao zbog novca!

"NISAM želio napustiti svoj dom", napisao je novi centarfor Liverpoola Andy Carroll u SMS-poruci uredniku Newcastleova navijačkog fanzina Steveu Wraithu.

Wraith je svog dobrog prijatelja kontaktirao nakon što je saznao da ovaj napušta Newcastle United i odlazi u Liverpool. Upitan što se događa, 22-godišnji je nogometaš opisao:

"Rekli su mi u klubu da moram ići i tražili da javno kažem da to želim. Rekao sam im da to neću učiniti jer ne želim", prva je u seriji poruka koje je Wraithu poslao engleski reprezentativac.

Ironija sudbine: Na Newcastleovom službenom kalendaru za veljaču - Carroll

"Ogorčen sam. Rekli su mi da trebaju novac. Ogorčen sam jer moram otići iz svog matičnog kluba, ali što ću kad su me praktički prisilili. Nisam želio otići, a završio sam potpisavši petogodišnji ugovor", dodao je.

Carrollove poruke zasigurno neće naići na odobravanje Liverpoolovih navijača, koji su još uvijek iziritirani odlaskom Fernanda Torresa, igrača kojeg bi Carroll trebao naslijediti. Newcastle će, pak trpjeti porugu zbog svog službenog kalendara - ironija sudbine htjela je da na naslovnici za veljaču bude baš - Carroll.

Vijest neće dobro odzvoniti među Newcastleovim navijačima. Najavio je to već Alan Shearer, legenda kluba koji je rekao da će navijači prodaju svog ljubimca dočekati na nož:

Alan Shearer bijesan na čelnike Newcastlea: Shvaćam da su prodali najboljeg igrača za velik novac, ali zapanjujuće je što nisu doveli nikoga kao zamjenu!

"Šokiran sam, kao i svi ostali navijači Newcastlea. Naime, shvaćam da klub proda svog najboljeg igrača za veliki novac, ali da pritom ne dovede nikoga kao nadomjestak, to je zapanjujuće! Ljudi pričaju da je Liverpool prodao Torresa Chelseaju. Jest, ali je umjesto njega doveo dvojicu odličnih napadača, Carrolla i Luisa Suareza. A koga smo mi doveli umjesto Carrolla? Nikoga!", izjavio je Shearer za BBC.

"On je bio naš najbolji igrač ove sezone i najveća nada da ćemo biti uspješni i uhvatiti poziciju za plasman u Europa ligu. Nadam se da će klub barem na ljeto investirati ovih 35 milijuna funti što je zaradio na Carrollu, na nove igrače."

"Carroll će biti veliko pojačanje za Liverpool, Dalglish će iz njega izvući sav potencijal"

O Carrollu ima vrlo visoko mišljenje. Ako je netko kompetentan ocijeniti potencijal mladog napadača, onda je to Alan Shearer, godinama prvi strijelac kluba…

"Visok je, snažan, jako dobar u zraku. Ima vrlo dobru lijevu nogu. Veliki gubitak za nas je njegov odlazak, nema puno takvih igrača. Bit će veliko pojačanje za Liverpool. Radio sam sa Kennyjem Dalglishom, on nije samo veliki čovjek već i odličan menadžer. Ako itko može izvući ono najbolje iz potencijala Andyja Carrolla, onda je to Kenny Dalglish!"

Pročitajte više