Video - Jelavićev prvi hat-trick za Rangerse: "Bilo je jednostavno, Celtic je sljedeći"

NIKICA JELAVIĆ postigao je svoj prvi hat-trick za Rangerse u uvjerljivoj pobjedi 6:0 nad Motherwellom. Jelavić je u tri minute prvog poluvremena zabio dva gola, u 34. i 37. minuti, a treći dodao u 79. pred 44 000 navijača na Ibroxu.

S prvim je hat-trickom u dresu Rangersa hrvatski centarfor došao do brojke od šest premierligaških golova. Ukupno ih je za škotske prvake ove sezone skupio osam.

Hrvatski je reprezentativac u prvom poluvremenu zabio dvaput unutar tri minute, u 34. i 37. minuti. Prvi je put pogodio s ruba 16-erca, a drugi iz neposredne blizine na asistenciju 21-godišnjega slovačkog reprezentativca Vladimira Weissa. Konačno, zabio je Jelavić, koji je odigrao cijelu utakmicu, u 79. minuti glavom na ubacivanje Saše Papca s lijeve strane.

Uz odigranu utakmicu manje Rangersi na drugom mjestu premierligaške ljestvice za Celticom zaostaju dva boda (58-56).

Jelavić se kladio s Wiessom da neće zabiti hat-trick

Hrvatskom suigraču slovački nogometaš Vladimir Weiss ponudio je okladu uoči dvoboja s Motherwellom. Osjetio je Slovak da će Nikica Jelavić zabiti hat-trick.

Hrvatski ju je reprezentativac prihvatio jer se osjećao pomalo iscrpljenim od puta iz Hrvatske nakon prijateljske utakmice s Češkom u Puli.

"Vlad mi je rekao da ću danas zabiti tri gola. Mislio sam da sam preumoran, pa sam mu rekao da će morati pričekati. Inzistirao je na hat-tricku pa sam ipak prihvatio okladu. Sad ću mu morati platiti večeru", rekao je nakon utakmice reporterima Jelavić.

"Bilo je lijepo zabiti prvi hat-trick u dresu Rangersa. Mislim da smo zaslužili tri boda danas kao momčad. Ne bih zabio tri gola da nisam imao dobru podršku iz veznog reda. Sva su tri gola bila prilično jednostavna. Lijepo mi je igrati sa suigračima u ovoj momčadi. Nadam se da će golova biti još. Nije mi se bilo lako vratiti nakon 3.5 mjeseca pauze. Ipak, osjećam se sve bolje iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da ću i dalje napredovati", dodao je Jelavić.

Sljedećeg će četvrtka Jelavić propustiti domaći dvoboj 1/16 finala Europa lige protiv lisabonskog Sportinga, ali će zato barem odmoriti za nedjeljni Old Firm kod Celtica u 27. prvenstvenom kolu.

"Razočaran sam što neću moći igrati protiv Sportinga, ali mi ne preostaje ništa drugo doli osvježiti se i dobro se pripremiti za gostovanje na Celtic Parku. Naravno da je svaki sraz protiv Celtica poseban. Bilo bi lijepo zabiti u derbiju. Nadam se da će mi poći za nogom."

Smith: Jako se dobro uklopio

I trener Walter Smith čestitao je svom golgeteru na prvom hat-tricku:

"Najvažnije je za nas da se Nikica približava svom optimalnome fizičkom stanju. Tranzicija iz austrijskih u prilike iz škotske nogometne lige bila je za njega vrlo teška. Puno mu je štete napravila i ozljeda koju je pretrpio. Zato nam je posebno drago zbog njegovih golova. Osjećali smo prije no što smo ga potpisali da je tip igrača koji bi se mogao dobro prilagoditi uvjetima u Škotskoj."

"Ima fizičku snagu, te dobro primanje i kontrolu lopte. Također se dobro uključuje u igru. Dokazao nam je to i ranije unatoč svim poteškoćama. Uistinu se uklopio jako dobro."

Škotski Premiership, 26. kolo:

Rangers – Motherwell 6:0 (Naismith 5, Jelavić 34, 37, 79, Hutchinson 76-ag, Healy 83)

Hamilton – Hearts 0:2

Hibernian – Kilmarnock 2:1

Johnstone – Aberdeen, odgođeno

St. Mirren – Inverness 3:3

Redoslijed: 1. Celtic 58 (-2), 2. Rangers 56 (-3), 3. Hearts 51 (-1), 4. Kilmarnock 36 (-1)...

Pročitajte više