Video - Marković zabranio pitanja, Mamić u ulozi glasnogovornika: Bilo bi samoubojstvo sada mijenjati vodstvo!

BILO BI samoubojstvo sada mijenjati vodstvo! Tim se riječima javnosti obratio Zdravko Mamić, u ulozi predsjednika ZNS-a i Markovićeva glasnogovornika, na službenoj i javnoj predaji kandidature aktualnog predsjednika Izbornoj komisiji HNS-a.

Vlatko Marković predao je potpise deset županijskih saveza (Krapina, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Međimurje, Osijek, Požega, Virovitica, Bjelovar), uključujući i matični Zagrebački savez te dodatnu dokumentaciju, o kojoj se Izborna komisija mora očitovati najkasnije 15 dana prije izborne Skupštine.

Mamić je preuzeo ulogu govornika i uvodničara, a ono što smo ponajviše očekivali - dostupnost Markovića za novinarska pitanja - nije se dogodilo. Presidente je obećao da će program za prosperitet predstaviti "ovih dana", kada ćemo ga konačno moći pitati sve što nas zanima. A zanima nas, jasno, puno toga što godinama nije razjašnjeno....

"Za mene je ovo izuzetno emotivan dan, nisam znao da ću održati press u HNS-u. Posebno sam uzbuđen i s ponosom sjedim pokraj Vlatka Markovića, jer kad je on '62. bio četvrti u Čileu i pronosio slavu Hrvatske imao sam tek tri godine.  Taj čovjek bio je dopredsjednik Saveza i 1996. godine kada smo u Engleskoj počeli naš put", započeo je Mamić.

"Naglašavam da je Marković moj drugi otac i u 12 godina mandata kao predsjednik je četiri puta bio na velikom natjecanju. Njegov lik i djelo vrlo često se nekorektno omalovažavaju, falsificira se činjenično stanje na terenu. 40 godina sam u nogometu i apeliram da razgovaramo faktografski, a ne da se lažiraju podaci u javnosti."

Mamić želi reći da Markovićev protukandidat Igor Štimac obmanjuje kada kaže da je stanje u hrvatskom nogometu "dno dna", da je to muljevito područje puno raznoraznih "spadala". Da tomu nije tako, Mamić objašnjava rezultatima svih naših reprezentativnih selekcija.

"Predlažemo čovjeka koji ima najveće rezultate i ime u povijesti hrvatskog nogometa. Ne pričamo o praznim balonima i ne dajemo lažna obećanja."

"Implicira se da nam je nogomet u mulju, a ovaj Savez ima organizacijsku i financijsku stabilnost dok se raspadaju države i megatvrtke, dok hrvatsko gospodarstvo jeca. To su napravili odgovorni ljudi, nikada u životu nisam vidio savez koji je tako organiziran."

"Samoubojstvo bi bilo sada usred ciklusa mijenjati vodstvo Saveza. A novinare molim da časno i pošteno obavljaju ono za što su se školovali, jer ovo što ste do sada radili, to je dno dna novinarstva. Nikada se nije dogodilo da kandidat s imenom i prezimenom bude ovako omalovažavan u korist onoga koji je samo dobar retoričar i dobro priča. Ovo je bitka hrvatskih medija protiv HNS-a i protiv opstojnosti hrvatskog nogometa."

Pročitajte više