Video - Moskovsko finale: Kako je veteran Van der Sar u 37. godini postao heroj

U SVIJETLU ždrijeba četvrtfinala Lige prvaka u Nyonu i dvoboja Manchestera i Chelsea, prisjetimo se moskovske utakmice iz 2008. godine i finala najcjenjenijeg klupskog nogometnog natjecanja svijeta. U jednom od najatraktivnijih, najkvalitetnijih i najzanimljivijih finala koje pamtimo, londonski je klub bio bolja momčadi i moglo bi se reći da je zaslužio podignuti pehar pobjednika.

> Video: Modrić protiv Reala, Srni Barcelona, Chelsea i United repriziraju finale iz 2008. godine!

Nakon dva produžetka, tek su jedanaesterci odredili najbolju momčad ovogodišnje Lige prvaka. Odlučujući penal Anelke obranio je junak Manchestera Edwin Van der Sar za konačnih 6:5 i veliko moskovsko slavlje. Samo par minuta ranije Chelsea je imao sve u svojim rukama, točnije kapetan John Terry koji je kod 4:4 pogodio vratnicu i omogućio Crvenim vragovima da se treći put okite naslovom europskog prvaka.

Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a isti rezultat na semaforu moskovskog Lužniki stadiona mogli smo vidjeti i nakon dva produžetka. Prvi gol na utakmici zabio je ponajbolji igrač na svijetu Cristiano Ronaldo u 27. minuti nakon odličnog ubačaja Wesa Browna. Na izjednačenje trebalo se čekati do 38. minute, kada je Frank Lampard iskoristio konfuziju u obrani crvenih i poslao loptu iza do tada odličnog Van der Sara.

Grantova momčad potpuno je dominirala drugim dijelom, a treba istaknuti dvije stative Bluesa. Najprije Drogbe u 78. minuti, a zatim i Lamparda u 5. minuti prvog produžetka. Unatoč dominaciji Manchester je uspio doći najprije do produžetaka, a kasnije i do jedanaesteraca. Treba spomenuti da je Chelsea utakmicu završio sa deset igrača jer je Drogba gotovo u posljednjim minutama drugog produžetka zbog šamaranja Nemanje Vidića morao napustiti igru.

Manchester United - Chelsea 1:1 (6:5)

Manchester United: Van der Sar, Evra, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Cristiano Ronaldo, Rooney, Vidić, Carrick, Scholes, Tevez

Chelsea: Čech, A.Cole, Makelele, Essien, Carvalho, Lampard, J.Cole, Drogba, Ballack, Malouda, Terry

Pročitajte više