Video - Prisjetimo se: Pavlin je nakon Dinama "divljao" na trenera i najavio kraj karijere!

NOGOMETAŠ i sportski direktor Kopra, 39-godišnji Miran Pavlin, potvrdio je da je bio na informativnom razgovoru gleda namještanja rezultata utakmice sa zagrebačkim Dinamom.

"Na informativni su razgovor policijski istražitelji pozvali moje suigrače Amira Kariča i Kristijana Polovanca, bivšeg trenera Nedžada Okčiča i mene kao sportskog direktora kluba. Radostan sam što je došlo do ove istrage kako bi se sve razmirice razriješile. Ne znam što su govorili ostali, ja sam iskaz dao posljednji",  izjavio je za Siolov Sportal Miran Pavlin, nekad proslavljeni slovenski reprezentativac.

Pavlin je potvrdio da je tema razgovora s istražiteljima bila ovoljetna utakmica drugog pretkola Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama, koju su hrvatski prvaci u Maksimiru dobili 5:1 nakon što su gosti poveli.

Nakon tog dvoboja svog je hrvatskog suigrača Kristijana Polovanca (31), nekadašnjeg prvotimca i dijete maksimirskog kluba, iskusni Pavlin optužio da je sabotirao utakmicu. Svađa je otišla toliko daleko da se Pavlin nije želio vratiti u Koper sa suigračima u autobusu, već je na put otišao taksijem. Najavio je tada oproštaj od igranja, ali se nakon toga ipak pristao vratiti, te i dalje igra rame uz rame sa suigračem kojeg je optužio.

"Točno je. Sporna je ta utakmica u Zagrebu. Još jednom ponavljam da sam izrazito zadovoljan što je došlo do akcije nadležnih organa vlasti. Sam nemam tu moć da nekoga osudim, tako da se nadam da će se sada sve raščistiti. Zbog tog sam problema, mogu sad potvrditi, tada napustio Zagreb u svom aranžmanu. Ne znam kako će se sve rasplesti, ali se nadam da će istina izaći na vidjelo. Kao sportskog direktora iznimno me zanima što se zapravo događa u klubu",  zaključio je Pavlin.

Dinamo "ne komentira budalaštine"

U Dinamu za sada odbijaju komentirati slučaj. Klupski glasnogovornik Tomislav Marčinko rekao je da ne komentira budalaštine i da Dinamo nije klub koji mora kupovati utakmicu protiv Kopra, čiji je direktor Tomaž Bele demantirao priču kako je Koper isplatio Dinamu 150 tisuća eura na ime transfera Darija Zahore.

Polovanec i Pavlin svađali su se još tijekom utakmice

Zanimljivo se prisjetiti detalja koji su pratili zagrebačku utakmicu. Pavlin i Polovanec posvađali su se već na terenu, no bivši Dinamovac danas kaže da tu nema ništa čudno. Trener Okčić tvrdi da je Pavlin bio ljut na suigrače iz zadnje linije, no najznakovitije su svakako bile izjave samog Pavlina. Tada nam je bilo čudna njegova reakcija nakon utakmice u kojoj je oprao vlastitog trenera i najavio kraj karijere. Bio je vrlo ljut. Danas se to može gledati u drugom svjetlu.

Ovako je izgledao izvještaj nakon utakmice:

"Htio sam da probamo ostvariti naše europske ambicije, ali nismo uspjeli. Ovo je moja posljednja utakmica. Nemam više motiva, osvojio sam sve što se u Sloveniji osvojiti moglo. Kažem, htio sam pomoći Kopru da dohvatimo Europu, no bili smo preslabi. Dinamo je odigrao odlično, imaju sjajne igrače, a Mario Mandžukić još će puno toga reći u Europi", pričao je Pavlin nakon utakmice.

Djelovao je dobre volje, iako je po izlasku s terena rigao vatru na trenera Nadžada Okčića. Ljutito je bacio bocu prema klupi, vodio se i verbalni rat....

"Da, i naš trener će sigurno napraviti veliku europsku karijeru. Radi se o velikom stručnjaku", ironično će Pavlin, koji ima političkog iskustva i fino barata riječima.

Trenerove zamisli nisu se svidjele ni našem "Slovencu" Kristijanu Polovanecu: "Nakon ovog rezultata malo toga mogu reći. Naravno da nikad nije gotovo, ali... Dinamo je pokazao kvalitetu. Mi smo se dobro držali na početku, ali pogriješili smo što smo na Maksimir došli igrati ovako otvoreno".

Pročitajte više