Video - Suze i show Mamića na rodnoj grudi: Živim i umrijet ću kao Hercegovac!

KAKO TO obično biva, Zdravko Mamić bio je glavna zvijezda na tradicionalnoj Plavo-bijeloj noći u organizaciji GOŠK-a iz Gabele. U motelu Lav više od 600 uzvanika skandiralo je Mamiću i pjevalo s njim. No, prije nego su se odali milozvučnom repertoaru, poslušali su emotivan govor izvršnog Dinamovog dopredsjednika. Uvijek je takav kada dođe na rodnu grudu, GOŠK-u je donirao 100 tisuća KM, a srce mu je bilo toliko puno da je u intimnom društvu izjavio kako želi postati većinski vlasnik Širokog Brijega, najuređenijeg kluba u BiH.

"Vi Hercegovci prva ste i zadnja linija obrane Dinama. Nekada smo znali zajedno iz prkosa pjevati: Oj Dinamo, tko udari na te, s Lištice će pucati granate. Iako sam rođen u Bjelovaru i 40 godina sam u Zagrebu i Dinamu, živio sam i sada želim umrijeti kao Hercegovac", vikao je Mamić i izazvao delirij.

"Koliko smo se samo lijepih žena nagledali ovdje u Hercegovini. Da smo barem slušali naše djedove i bake koji su nam govorili da je u Hercegovini dobra kuća i dobra cura. Da smo ih slušali, danas moj brat i ja ne bismo bili razvedeni niti bi išli na popravni. Barem je moj sin ispravio grešku pa je po nevjestu otišao u Ljubuški", kaže Maminjo koji je zajedno s bratom Zoranom jedva odolijevao ataku domaćih žena.

Suze su Mamiću potekle dok je pričao o pokojnom ocu.

"On mi je usadio ljubav prema Hercegovini. Otkad je otišao, nisam rekao riječ "pokojni". Uvijek govorim kao da je među nama. Znam da me i sada gleda i kaže, to je moj sin, moj ponos."

Na bini je show nastavio s nezaobilaznim Halidom Bešlićem, nizao se hit do hita, a Mamiću je posebno draga "Moja Hercegovina". Žene su u publici vrištale, Maminjo je napunio baterije prije povratka u Zagreb...

Pročitajte više