Video - Totti sprašio dva gola Laziju: Ovo je derbi mojih snova

NOGOMETAŠI Rome pobijedili su Lazio 2:0 na Olimpicu u velikom rimskom derbiju igranom u sklopu 29. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Oba gola na Olimpicu zabio je kapetan Vučice Francesco Totti. Prvog je zabio u 70. minuti na kratko dodavanje iz slobodnog udarca s nekih dvadesetak metara, a drugog iz jedanaesterca (koji je izborio Fabio Simplicio nakon prekršaja Giuseppea Biava) u trećoj minuti sudačke nadoknade. Tottiju su to bili šesti i sedmi ovosezonski gol.

Dodajmo da je ovo bio treći ovosezonski Derby di Capitale, a prvi u kojem je nastupio Totti (propuštao ih zbog ozljede i suspenzije). U sva tri slavila je Roma.

Valja reći da je Lazio u samoj završnici ostao bez dvojice igrača, budući su izravne crvene kartone zaradili Cristian Ledesma (u prvoj minuti sudačke nadoknade i Stefan Radu (u 88. minuti).

"Ovo je derbi mojih snova, jedini kojeg sam ikada želio. Pobjeda u njemu uz moja dva pogotka nešto je prekrasno. Uvijek je zadovoljstvo pobijediti Lazio, a kada pritom postignete i gol, sreća je dvostruka", govorio je nakon susreta Totti: "Dolaskom Vincenza promijenio se mentalitet momčadi. Glad za pobjedama itekako je vidljiva", dodao je Totti.

Utakmicu su prokomentirala i obojica trenera. Jasno, s drugačijim viđenjima.

"Zašto nisam slavio? Emocije volim držati za sebe. Naša je pobjeda u potpunosti zaslužena, igrali smo malo bolje od Lazija, čiji su igrači pokazali dobru igru", kazao je Montella, Romin trener koji je u igračkim danima tijekom jednog rimskog derbija postigao rekordna četiri gola.

Derby della Capitale, u kojem su isključeni Lazijevi Radu i Ledesma, ovako je vidio šef struke "nebeskoplavih" Edoardo Reja: "U ujednačenom gradskom derbiju nasjeli smo na Tottijeve provokacije. Momčad koja ima prednost voli odugovlačiti vrijeme utakmice, a svi znamo koliko je on u tome dobar. Iskusan je i zna kako usporiti igru."

Sa sjajnim igrama nastavio je Udinese koji je trijumfirao s 4:0 na gostovanju kod Cagliarija. Dva je puta mrežu Cagliarija zatresao Antonio Di Natale, najbolji strijelac Serie A s 24 gola, dok su se po jednom u strijelce upisali Alexis Sanchez i Medhi Benatia. Udineseu je ostvarena pobjeda bila treća uzastopna i 16. ukupno ovosezonska, a njome su barem privremeno skočili do trećeg mjesta na ljestvici. Momčad pod vodstvom Francesca Guidolina posljednji je put u Seriji A poražena 19. prosinca prošle godine (3:2 na gostovanju kod Lazija), nakon čega su upisali devet pobjeda u 12 susreta. U zadnja tri susreta trijumfirali su uz impresivnu gol-razliku 12:0.

Serie A, 29. kolo:

Roma – Lazio 2:0 (Totti 70, 90+3)

Cagliari – Udinese 0:4 (Benatia 43, Sanchez 44, Di Natale 48, 54)

Catania – Sampdoria 1:0 (Llama 75)

Chievo – Fiorentina 0:1 (Vargas 48)

Genoa – Palermo 1:0 (Flores 77)

Lecce – Bologna 0:1 (Ramirez 33)

Milan - Bari 1:1 (Cassano 82 / Rudolf 39)

Parma – Napoli (20.45h)

Redoslijed: 1. Milan 62, 2. Inter 57, 3. Udinese 53, 4. Napoli 53 (-1), 5. Lazio 51...

Pročitajte više