Video - Zdravko Mamić: Gayevi su stvoreni za balet, ne bi igrali ni u mojoj reprezentaciji!

ZDRAVKO MAMIĆ nakon sjednice Izvršnog odbora bio je vrlo raspoložen za prebiranje po vrućim temama u hrvatskom nogometu.

Štimac: Kamp u Tuhlju je pranje novca!


Liga 16:


"Bili smo i ostali najveći zagovaratelji smanjenja lige i naš stav se nije promijenio. Ta liga je i dalje štetna za hrvatski nogomet. Preglomazna je, ali nismo slijepi da ne uvažavamo situaciju u Hrvatskoj, to bi bila odgovorna odluka. Vrlo često se znalo izlaziti iz nekih odluka, a da smo se držali pravila oko licenciranja, ne bismo imali lijepi stadion u Istri. Samo budala ne mijenja mišljenje, može se iščitati da je ta odluka vezana uz izbore, ali Hrvatska je nova država, puno se griješilo. Znamo da smo u studiji o ligi 10 govorili da je smanjenje lige spas i zbog krize, no kriza sve više eskalira, situacije sada i prije tri mjeseca ne mogu se mjeriti. To nije senzacionalna već odgovorna odluka, ne ljutim se jer se izvlače teze da je sve to zbog izbora, ali i ja sam griješio. Svi griješimo."

O predsjedničkoj utrci:

"Nema kod mene demagogije, ja sam osobno u ime Zagrebačkog saveza i Dinama za Markovića."

O Štimcu:

"Ja sam uz Vlatka Markovića, to je moj stav i zna ga cijela Hrvatska. Jasno sam to rekao Igoru. Uostalom, tko je Igor Štimac? Jebo vas Bog, on nije niti kandidat za predsjednika."

O rasističkim ispadima:


"Ubuduće ćemo napustiti teren ako ne budemo zaštićeni, trener je povrijeđen toliko da sam ga morao smirivati. On je mislio da smo u 19. stoljeću. I meni pišu grafite po gradu da sam Srbin, Vahi da je Turčin. Toga nema nigdje, zar vi želite živjeti u takvom društvu?!"

O kampu reprezentacije:

"To je jedna ocrtana točka, na Izvršnom odboru rečeno je da su aktivnosti u tijeku, ali ja sam iznio svoj osobni stav - da bi o kampu trebao odlučivati novi mandatar."

O poreznoj upravi:

"Cijele godine porezna uprava mi je u klubu, nek' dokažu već jednom što žele."

O Hajduku:

"Sve me to podsjeća na Hajduk, oni nešto slave, nekih 100 godina, najavljuju da će biti prvaci. Hoće, da, u mjesecu Linburgu."

O gay nogometašima:

"Mogu ih zamisliti kao baletane i tekstopisce, nikako ne kao ljude koji uklizavaju i idu kopačkom u meso. Ni u mojoj reprezentaciji ne bi igrali. Ako baš želite, često sam bio predmet požude istog spola."

O medijima:

"Promovirate huliganizam i rasizam, vi biste bez riječi trebali osuditi takve ispade, ali problem su tvorničari u vašim redakcijama koji vas tjeraju na zlo. Nisam siguran da su vas tako učili na fakultetima. Vi ćete svakog zgaziti, Štimcu ste dali prostora kao svim sportskim radnicima zajedno u proteklih nekoliko godina, gazite mene već godinama, u stanju ste zgaziti i Markovića, a niste se ni rodili dok je on pronosio slavu u Čileu. Vi mediji dali ste Igoru priliku i drago mi je zbog toga, vi ste već odlučili tko je predsjednik, ali neće moći. Uvijek vas s poštenjem pobijedim. Znam da je Igor vaš maneken, ali rano se veselite. Ja sam mu to rekao u facu, za razliku od nekih koji mu govore iza leđa. Vi niste korektiv društva, vi samo pravite sranja. Evo što ste meni napravili, a jedino vas Dinamo uveseljava i prodaje vaš proizvod. Jedino Dinamo daje 70 posto igrača u reprezentaciju, već i vrapci na grani cvrkuću tko je u Dinamu stranac. Zar mislite da tako skandiraju našim Hrvatima u Tottenhamu?"

Pročitajte više