Video: Adebayor ponizio Arsenal i pogodak slavio provociranjem bivših navijača!

D.R.
Foto: AFP

U 85. MINUTI Emmanuel Adebayor dočekao je pogodak koji je toliko priželjkivao. Cijelu utakmicu protiv svog bivšeg kluba odigrao je s jasnim osvetničkim pobudama i da je bilo sudačke pravde Adebayor ne bi ostao na travnjaku do 90. minute. Ne bi, u tom slučaju, niti zabio pogodak koji je slomio Arsenal na tradicionalno teškom gostovanju u Manchesteru. Lani su ovdje izgubili 3:0, ovaj puta torpedirani su 4:2. Adebayor je pogodak proslavio provocirajući Arsenalove navijače od kojih se rastao ovog ljeta, kada odlazi u Manchester City.

Otrčao je sasvim na drugu stranu terena, bacio se na travnjak i ponosno stao pred tribinu Arsenala. Masa je poludjela, zaštitari su morali smirivati navijače da ne uđu u teren, a Adebayora nije obeshrabrio ni žuti karton.

Bila je to vrlo neobična pobjeda, jer Arsenal je, unatoč manjku od 1:0 iz 20. minute, držao inicijativu i bio vrlo blizu da preokrene susret u svoju korist.

Da je sudac zbog nekolicine pogibeljnih startova isključio Adebayora, ili da nije previdio jedanaesterac Barryja kod 3:1, možda bi stvari išle drugačijim tokom. Ovako, City je potpisao uvjerljivu pobjedu na koju će Arsene Wenger imati puno prigovora. Eduardu da Slvi, za kojim je Wenger posegnuo već kada je Arsenal bio potučen, ponovo je zviždao cijeli stadion. Od 77. minute, kada je na travnjaku zamijenio Songa, Dudu nije uspio puno napraviti.

Počeo je loše za Arsenal. Micah Richards je u 20. minuti pucao glavom, a lopta se od Almunije odbila u mrežu za 1:0 vodstvo domaće momčadi. Nadu je Topnicima u 62. minuti vratio Robin van Persie nakon asistencije Tomaša Rosickog.

Richards je 12 minuta kasnije s desne strane ušao u kazneni prostor, dodao do Craiga Bellamyja koji je lakoćom matirao Španjolca na vratima londonskog kluba. Samo šest minuta poslije na svoje je došao i Emmanuel Adebayor. Zabio je glavom, asistirao mu je  Shaun Wright-Phillips.

Za 4:1 je u 84. minuti pogodio Phillips, a utakmicu je pogotkom zaključio Rosicky kojem je ovo bila prva utakmica ove sezone u Premier ligi nakon dugog oporavka od ozljede. Cityju je ovo četvrta pobjeda u isto toliko nastupa u Premiershipu, a i Adebayor je skupio jednak broj pogodaka za novi klub.

Pročitajte više