VIDEO Američka košarka ima novu zvijezdu. Ima 163 kg i pogađa trice kao od šale

Foto: Screenshot

CONNOR WILLIAMS postao je internetska senzacija u Sjedinjenim Državama nakon što su se društvenim mrežama proširile snimke njegovih majstorija za momčad Sveučilišta John Fisher, koje se natječe u trećoj diviziji američke sveučilišne košarke, NCAA Division III.

Ne bi to bilo ništa čudno da Williams izgleda kao klasični košarkaš. Ovaj 19-godišnji centar Fishera visok je 213 centimetara i ima čak 163 kilograma. U prvoj godini na fakultetu birao je između američkog nogometa i košarke i odabrao je košarku jer se u njoj, kako je rekao, bolje snalazi.

Na snimkama na društvenim mrežama vidi se kako je Williams daleko najviši igrač na parketu i u nekoliko navrata u maniri Stepha Curryja pogađa trice na opće oduševljenje gledatelja i komentatora. Williams uz trice i asistira, a na jednoj snimci se vidi kako se spotaknuo i pao te onda ustao i podijelio sjajnu asistenciju.

Williams je internetska zvijezda u SAD-u, a svoju iznenadnu popularnost iskoristio je u humanitarne svrhe. Osnovao je zakladu za stipendije perspektivnim sportašima koji si ne mogu priuštiti sveučilište, u svojem okrugu Monroe na Floridi je 2021. proglašen najboljim igračem, a portal Barstool lansirao je liniju odjeće s njegovim likom.

Pročitajte više