Video: Balaban zatresao mrežu Željka Kalca, ispred Cesareca samo Cisse


 
SEDMI prvenstveni pogodak hrvatskog nogometaša Boška Balabana nije bio dovoljan njegovom Panioniosu za pobjedu u 15. kolu grčke Super lige.

Atenski je klub na svome terenu izgubio od Kavale s 2:1 i prekinuo na taj način seriju od četiri uzastopne domaće pobjede.

Situacija se za Panionios, istina, počela dobro razvijati u 59. minuti kada je Balaban iz kaznenog udarca svladao australskog Hrvata Željka Kalca. Imali su Atenjani tri boda u rukama sve do 86. minute kada je izjednačio Brazilac Diogo Rincon, da bi u drugoj minuti sudačke nadoknade pobjedu gostima donio Nigerijac Benjamin Onwuachi.

Kavala je ovim trijumfom preskočila upravo Panionios i sada se nalazi na četvrtom mjestu na ljestvici. Balaban je sa sedam golova trenutno na četvrtom mjestu ljestvice strijelaca, a ispred njega je s pogotkom više još jedan hrvatski napadač, Danijel Cesarec.

Ispred Cesareca samo Cisse   

Daniel Cesarec (26), nekad napadač Marsonije i hrvatske mlade reprezentacije, zabio je svoj deveti gol u grčkome nogometnom prvenstvu ove sezone.

Pogodio je u 49. minuti za 2:0 i konačan rezultat u domaćoj pobjedi svog Asterasa nad AEK-om u Tripolisu u srazu 15. prvenstvenog kola. Domaći sastav njome se probio na četvrto mjesto na ljestvici.

Tim se golom probio na drugo mjesto ljestvice strijelaca grčkog prvenstva. Ispred njega jedino je francuski napadač Panathianikosa Djibril Cisse s 11 golova.

U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena zaradio je Cesarec žuti karton.

Grčka Super liga, 15. kolo:

Panionios – Kavala 1:2

Panthrakikos – Atromitos 0:3

Asteras – AEK 2:0

Kasnije:

Asteras – AEK

Aris – Olympiacos

Xanthi – Iraklis

Redoslijed: 1. Panathinaikos 38, 2. Olympiacos 36 (-1), 3. PAOK 28, 4. Kavala 22, 5. Panionios 22, 6. Ergotelis 21...

Pročitajte više