VIDEO Bayer želi sjajnog talenta Crvene zvezde, ali ima veliku konkurenciju

Foto: Profimedia

NJEMAČKI mediji donose priču da lider Bundeslige i još uvijek neporaženi Bayer Leverkusen želi dovesti Jovana Mijatovića (18) iz Crvene zvezde. U-19 reprezentativac Srbije do sada je upisao 36 nastupa za prvu momčad aktualnog prvaka Super lige te je zabio 10 golova i tome dodao tri asistencije. Ove sezone u nacionalnom prvenstvu zabija u prosjeku svakih 80 minuta, što je izvanredna statistika za tako mladog igrača.

Mijatović, koji je postigao ukupno četiri gola u 13 međunarodnih utakmica za srpsku U-19 momčad, tehnički je potkovan igrač jak u kreaciji u zadnjoj trećini, a ima i natprosječnu završnicu. Ljevonogi mladić može igrati na svim ofenzivnim pozicijama u momčadi, a trenutno se čini da je za njega najbolje mjesto "drugog napadača" koji ulazi u međuprostor između obrane i veznog reda protivnika.

Sve su to kvalitete koje Bayer traži i treba u ovom trenutku, posebno zbog operacije aduktora napadača kluba, Victora Bonifacea, koji će izbivati do početka travnja. 

Manchester City je favorit za njegovo dovođenje

Mijatović je ove sezone igrao četiri utakmice u Ligi prvaka. Između ostalog, ušao je u igru i bio jedan od dvojice najbolje ocijenjenih igrača u porazu Crvene zvezde od RB Leipziga rezultatom 3:1. U ovom trenutku nije jasno kolike su šanse Apotekara da dovedu vjerojatno najvećeg talenta u Srbiji. Prema pisanju srpskih medija, Mijatovića žele razni europski klubovi.

Prema Sky Sports Italia, favorit za njegovo dovođenje je pobjednik Lige prvaka Manchester City, koji bi ga želio kupiti i odmah posuditi svom partnerskom klubu New York City FC, koji se natječe u MLS-u. Montpellier i Aston Villa navodno su već dali konkretne ponude za Mijatovića, a sve se kreću u rasponu između osam i deset milijuna eura, plus bonusi i udio u prodaji.

 

Pročitajte više