VIDEO Bivši hajdukovac briljirao u borbi za 2. Bundesligu. Zabio je i asistirao

Screenshot: Sportklub

WEHEN je pobijedio Arminiiju Bielefeld 4:0 u Wiesbadenu u kvalifikacijskoj utakmici za 2. Bundesligu. Wehen je poveo pogotkom Ivana Prtajina (27), hrvatskog napadača koji je krasno pogodio glavom u šestoj minuti nakon ubačaja Brooklyna Ezeha s lijeve strane. Gostujući golman Martin Fraisl bacio se za loptom, no nije ju uspio dosegnuti.

Johannes Wurtz povisio je u 50. minuti, dok je Benedict Hollerbach u 60. zabio nakon asistencije Prtajina, koji je tako potvrdio status hit-napadača trećeg njemačkog ranga. Konačni rezultat postavio je John Iredale u 82. minuti utakmice.

Wehen je osvojio četvrto mjesto u trećoj njemačkoj ligi i tako izborio kvalifikacije za viši rang, dok je Arminia bila 16. u drugoj ligi, čime mora spašavati drugoligaški status. No to će teško ostvariti s obzirom na uvjerljiv poraz u prvoj utakmici.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL IVANA PRTAJINA PROTIV ARMINIJE

Bivši igrač Hajduka, a sada hit napadač u Njemačkoj

Prtajin dolazi iz Vrane kraj Zadra. Njegov put počeo je u Primorcu iz Biograda, ali se ubrzo radi trenera Marina Galića, bivšeg igrača Hajduka, preselio u NK Arbanas. Suradnja je to koja traje i danas, već 16 godina. Dalje je put nastavio do Trešnjevke i NK Zagreba, zatim Udinesea, gdje je nastupao za juniore i postigao jako puno golova, ali se spletom okolnosti nije uspio probiti do prvog tima.

Potom se vratio u Hrvatsku i ostvario svoj san - debitirao je za Hajduk, ali je ostatak boravka u Splitu odigrao samo za drugu momčad. Kasnije je nastupao za nizozemsku Rodu, švicarski Schaffhausen, slovensku Olimpiju. U Wehenu je od ljeta 2022. godine, a ove sezone postigao je 16 pogodaka i tome dodao osam asistencija u trećoj njemačkoj ligi. 

"Sreća je da tu ima jako puno Hrvata pa pokušavamo živjeti na naš način kako smo naučili i u domovini. Tu se ne mogu žaliti. Ali, općenito, moram reći da malo pati socijalni život bez obzira na to što je Njemačka bogata zemlja i sigurna.

No ja se ne mogu previše žaliti, kao što sam rekao, imam tu jako puno Hrvata. Većinom se družim s njima van nogometa. Imamo našu crkvu i Hrvatsku katoličku misiju, naše kafiće", rekao je Prtajin u intervjuu za Index.

Pročitajte više