VIDEO Bivši hajdukovac zabio iz slobodnjaka. Njegov klub sve bliže povijesnoj tituli

Screenshot: Reddit

BIVŠI nogometaš Hajduka Fran Tudor postigao je krasan gol u 2:0 pobjedi svog Rakowa nad Widzew Lodzom u 28. kolu poljske Ekstraklase. Tudor je preciznim šutem iz slobodnog udarca u 95. minuti potvrdio pobjedu svoje momčadi i postavio konačnih 2:0.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ TUDOROV GOL.

Rakow sve bliže povijesnom naslovu

Važna je to pobjeda za Rakow, koji je sve bliže svom prvom, povijesnom naslovu poljskog prvaka. Radi se o klubu koji se u sezoni 2019./2020. vratio u najviši rang poljskog nogometa prvi put nakon 21 godine. U protekle dvije sezone osvojio je kup, a pritom je oba puta u prvenstvu završavao na drugom mjestu.

Tudor za Rakow igra od siječnja 2020., a došao je nakon što je pola godine tražio klub poslije isteka ugovora s Hajdukom. Iako je rođeni Zagrepčanin te je bio u mlađim kategorijama Dinama, seniorsku karijeru započeo je u Hajduku te za njega igrao od 2015. do 2019. godine.

Polivalentnom Tudoru, koji u Rakowu najčešće igra na poziciji desnog beka u sustavu 3-5-2, ovo je bio drugi gol sezone u poljskom prvenstvu. Ima i šest asistencija. Dodajmo da je 90 minuta u pobjedi Rakowa odigrao još jedan Hrvat, stoper Zoran Arsenić, s kojim smo razgovarali prošlog mjeseca. S druge strane, Mato Miloš odradio je cijelu utakmicu za Widzew Lodz.

 

Pročitajte više