VIDEO Bjelica: Ovoj ekipi ne treba trener kad ih vidim kako treniraju

Foto: Index

DINAMO sutra od 19 sati igra uzvratnu utakmicu 1/16 finala Europa lige i traži prolaz protiv Viktorije Plzen. Česi su u prvoj utakmici pobijedili 2:1, ali u hrvatskom prvaku se nadaju kako uz pun stadion mogu do prolaza i plasmana u osminu finala.

Dinamo ima veliku priliku izboriti nastavak natjecanja, dovoljna mu je pobjeda 1:0, a Zagreb je preplavila nogometna euforija. Nezapamćen interes vlada za sutrašnji susret. Iz kluba kažu veći nego kad je Dinamo igrao Ligu prvaka. Prodano je 27 tisuća ulaznica, a s obzirom na to koliko je domaćih i stranih novinara zatražilo akreditacije, novinarska loža bit će pretijesna pa će jedan dio medija biti prebačen na gornju zapadnu etažu.

Utakmicu su iz kuta Dinama najavili Dani Olmo i trener Nenad Bjelica.

Prvi je pitanja dobio Olmo jer je žurio na posljednji trening prije utakmice.

"Imamo priličnu emociju, još pogotovo sad kad se utakmica bliži motivacija nam je velika. Možda je malo i veća jer ćemo igrati pred punim stadionom. Atmosfera u momčadi je odlična, a tako treba biti i dalje, svi zajedno, i igrači i navijači. Siguran sam da ćemo odigrati dobru utakmicu. Viktoria je jaka momčad, nismo mi imali laganu grupu, bila je teška. Znamo sad nakon prve utakmice u Plzenu kakvi su Česi i što mogu napraviti, ali vjerujemo u nas."

Nakon gola u prvoj utakmici Olma su pitali je li mu se netko javio iz španjolske U-21 reprezentacije, a veznjak Dinama je odgovorio da je u stalnom kontaktu s izbornikom.

Potom je svoju najavu sutrašnje utakmice dao trener Dinama, Nenad Bjelica.

"Ovoj ekipi ne treba nešto previše trener, kad ih vidim kako treniraju i koliko željno žele igrati ovu utakmicu. Vjerujem da će tu energiju koju su pokazali u treninzima prenijeti na teren i zajedno s navijačima odigrati jednu dobru utakmicu. Bit će nam potrebno ozbiljnosti, koncentracije i strpljenja u igri. Vidjeli ste da igramo protiv momčadi koja je i po godinama iskusnija od nas i po tome što su odigrali više ovakvih utakmica od nas. Ali, ja vjerujem da možemo imati 90 minuta fokus na svoju igru i da mi to možemo."

Što se tiče zdravstvenog stanja, Bjelica kaže da svi konkuriraju za utakmicu.

"Imamo praktički 25 igrača na raspolaganju, najveći problem mi je trenutno odabrati 11 koji igraju. Isto tako mi je problem odabrati i 18 za kadar, ali to je moj posao i na kraju ja moram odlučiti tko će konkurirati u ovoj utakmici. Psihologija je sve. Ne mogu ih ja u jednom tjednu naučiti tehničke i taktičke stvari. Sve je onako kako napraviš u glavi da bude."

Je li ekipa rasterećenija nego prije sedam mjeseci kada se spominjalo razbijanje psihičke barijere europskog proljeća?

"Danas smo rasterećeniji nego prije tjedan dana. Prije tjedan dana to nije bilo dobro, ali sad smo shvatili da samo s maksimumom možemo dobiti ovog protivnika. Dobro je da je šamar došao u prvoj utakmici i vjerujem da će momčad dobro reagirati u svakom pogledu. Pritiska nema uopće, želimo dalje napraviti ovu priču. Mi puno pričamo u novinama generalno, a ne na terenu. Vjerujem da će biti bolje na terenu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.