Video: Bonhomme nadvisio ljutog rivala Archa na Red Bull Air Raceu u Portu

BRITANAC Paul Bonhomme nadvisio je svog ljutog protivnika u uzbudljivoj utrci pred rekordnih 720.000 gledatelja na Red Bull Air Raceu u Portu, podebljavših svoje vodstvo u ukupnom poretku za 4 boda ispred branitelja naslova Hannesa Archa.

U svojoj drugoj pobjedi ove sezone, Bonhomme je završio 0.94 sekundi ispred Archa i točno dvije sekunde prije Australca Matta Halla, koji je stigao do svog prvog podija.



Bonhomme sada vodi sa 55 bodova, Arch je drugi s 51, dok je novajlija Hall preskočio Nicolasa Ivanoffa i Mikea Mangolda i zauzeo treće mjesto s 33 bodova.

"Hvala Porto," uzviknuo je Bonhomme nakon što je preko radio razglasa proglašen pobjednikom u neizvjesnoj utrci. "Ovo je prekrasan grad i mi obožavamo biti ovdje."

Iako je jedini pilot s dvije pobjede, Bonhomme puše na hladno nakon što mu je naslov poskliznuo kroz prste 2007 i 2008 pri samom kraju.

"Bio sam već u ovakvoj situaciji. Četiri boda je mala razlika kada pobjednik može osvojiti 13 bodova. Bit će vatreno u Barceloni," rekao je Bonhomme, samo jednu utrku prije završetka sezone.

Austrijanac Arch je vodio do prošlog natjecanja u mađarskoj prijestolnici Budimpešti, ali nije uspio se popeti na podij po prvi puta u više od godinu dana, te je morao prepustiti vodstvo Bonhommeu.

"Nije moj stil kalkulirati pa idem napasti Bonhommea i zagorčat mu život u Barceloni," rekao je Arch. Pista u Barceloni više odgovara mom avionu, te sam siguran da Paul već sada osjeća veliki pritisak."

Zadnja utrka Red Bull Air Racea održava se u 3-4. listopada u Španjolskoj.

Pročitajte više