DINAMO U LIGI PRVAKA

VIDEO Boysi nakon deset godina divnom koreografijom dočekali Dinamo u LP-u

Foto: Index

DINAMO na Maksimiru protiv Atalante igra utakmicu 1. kola skupine C Lige prvaka.

Bad Blue Boysi su na početku utakmice razvili prekrasnu koreografiju preko cijele sjeverne tribine. Između tisuća papirića s lijeve i desne strane bio je transparent s navijačima na ogradi uz poruku "Postoji mjesto gdje bih mogo stati, visoko dignuti ruke...i pjevati našu pjesmu". 

Od posljednje koreografije koja je pripremljena na Dinamovom sjeveru, a koju je šira javnost vidjela, prošlo je 10 godina. Dinamo je 20. kolovoza 2009. godine svladao Hearts s 4:0, a sjeverom je zadominirao "pacijent" uz jasnu poruku "Nema života bez Dinama". 

Posljednja koreografija zapravo je stigla iduće godine. Ona je trebala biti prikazana na proslavi naslova prvaka protiv Karlovca koja je padala baš 13. 5., dvadesetu obljetnicu velikih nereda na nikad odigranoj utakmici protiv Zvezde u Maksimiru. Međutim, zbog nereda na derbiju protiv Hajduka dva tjedna ranije policija je zabranila unošenje velikih zastava i transparenata. Tako je ta koreografija prikazana na revijalnoj utakmici nekoliko tjedana kasnije, kada se obilježavao Dan branitelja grada Zagreba. Koreografija je sadržavala najupečatljivije slike koje se odnose na nerede 13. 5.

Pročitajte više