VIDEO Celtic u spektakularnom Old Firmu pobijedio Rangerse. Pogledajte golčine

Foto: Profimedia

CELTIC je u fantastičnom derbiju 21. kola škotskog Premiershipa pobijedio Rangers 2:1 i pobjegao mu na osam bodova prednosti uz dvije utakmice više. Domaćini su u fantastičnoj atmosferi Celtic Parka poveli u 25. minuti odličnom golom Paula Bernarda, koji je loše očišćenu loptu nakon ubačaja iz kornera zakucao u gol za 1:0.

Celtic Park eksplodirao je od oduševljenja, a euforija je ponijela i strijelca gola. Bernardo je jurnuo na tribinu s najžešćim navijačima, koji su upali na teren i okružili Celticove igrače. Popadale su i reklame, a Bernardo je na kraju dobio žuti karton.

Rangersi su nakon vodstva Celtica imali tri velike prilike za povratak, ali ih nisu realizirali da bi odmah na startu drugog dijela primili i drugi gol. Igrala se 47. minuta kad je Kyogo Furuhashi sam potegnuo napad, prebacio loptu na lijevu nogu i onda fantastičnim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio rašlje za 2:0.

Tavernier zabio prekrasan gol

Rangersi su u 71. minuti ostali s deset igrača nakon što je Balogun u čistoj kontri s leđa srušio Furuhashija. No, gosti su se vratili u igru u 88. minuti fenomenalnim golom Jamesa Taverniera iz slobodnjaka iskosa s lijeve strane.

Kapetan gostiju sjajno je prebacio živi zid i Joe Hart nije imao nikakve šanse. Celtic, koji je kontrolirao utakmicu, pogubio se u 11 minuta sudačke nadoknade, Rangersi su stisnuli, ali nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Pročitajte više