rukometni euro

VIDEO Červar: Neki su bili skeptični. Šego i Karačić: Srbija je utakmica naboja

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"NEKI su bili veliki skeptici za naš nastup na Euru, ali mi smo se dizali što se više igralo", otvorio je konferenciju za medije izbornik Hrvatske Lino Červar uoči velikog dvoboja sa Srbijom u trećem kolu.

Hrvatska je osigurala drugi krug, ali unatoč tome, Červar poziva na oprez i respekt prema Srbiji.

"Hrvatska je prvi cilj ispunila. Kao pobjednik skupine s dva boda odlazimo u Beč. To je maksimalno što smo mogli. Preostaje nam još jedna utakmica protiv Srbije. Neovisno o svemu dosad postignutom, cijenim i poštujem reprezentaciju Srbije koja ima više od jednog dobrog pojedinca.

Pogledajte samo Cupara, Ivaniševića, braću Pirić, Radivojevića, Marsenića, Sretenovića, malog Vujića... Nije nam svejedno kako ćemo završiti dio turnira u Grazu, ali svakako ćemo malo gledati kako da one najangažiranije igrače kod nas malo sačuvamo", dodao je.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Imperativ je da Hrvatska napusti Graz nepobijeđena

Plan je da Hrvatska Graz napusti nepobijeđena, ali istovremeno pokuša sačuvati važne igrače.

"Želimo iz Graza otići nepobijeđeni, ali istovremeno i sačuvati glavne igrače. Najvažnije nam je da zdravi odemo u Beč jer nas tamo čeka još dosta iskušenja. Dug je put pred nama, ne smijemo se zanositi. Idemo igrati protiv reprezentacija koje imaju visoke ambicije. Neće nam biti lako."

Jeste li očekivali ovakav rasplet nakon dva kola? Otvara se mogućnost da Hrvatska dobije pet dana odmora. Kakav je plan za Srbiju?

"Mi sada moramo razmišljati o trenažnom procesu za ovo sve. Danas ujutro smo imali malo duže spavanje, neki su išli u šetnju. Popodne opet idemo u trenažni proces, imat ćemo poseban fitness trening gdje ćemo raditi kardio, izdržljivost i snagu. Sutra ćemo trenirati ujutro, utakmica je navečer.

Imat ćemo jedan taktički trening i spremat ćemo se za Srbiju. Gledat ćemo da ravnomjerno postavimo igru, da ovi koji su manje igrali više igraju. Računamo i te dodatne slobodne dane koje imamo, ali moramo ih dobro isplanirati. Pokušat ćemo sve obuhvatiti u tim pripremama kako bismo se što bolje pripremili za drugi krug. Radit ćemo kao i dosad, utakmicu po utakmicu."

Červaru se sviđa što Hrvatska djeluje pozitivno, kao obitelj

Červar je zadovoljan time što Hrvatska djeluje kao tim bez obzira na neke razlike.

"Mi djelujemo kao tim bez obzira na to što imamo mozaik, iskusne igrače koji su prošli sve i svašta i mlađe koji tek ulaze u reprezentaciju. Moram vam otkriti i da je Šarac ozlijeđen, otišao je na pregled i čekamo dijagnozu. Osjeća bolove u koljenu...

Kad govorimo o ostalim igračima koji su i jučer dobili priliku, pokazalo se da im nije jednostavno igrati u takvom ambijentu. Ni ovi iskusni nisu ostali ravnodušni prema publici koja nas je nosila i bila nevjerojatna. Bilo je stvarno specifično, svi su imali tremu. Promašivali smo neke šanse iz želje za dokazivanjem. Zadovoljan sam i s mlađima jer su se dobro ukomponirali kao tim. Djelujemo pozitivno, obiteljski, neovisno o iskustvu igrača. Nemam primjedbi i vjerujem u njih."

"Snimamo sve i analiziramo. Istina, otvorio nam se ždrijeb, ali mi smo morali biti pravi"

Červar se osvrnuo i na drugi krug te komentirao što očekuje.

"Pomno pratim i to. Snimam i analiziram, znate da sam ja analitičar, ali isključivo kroz trenažni proces i pripremu se ekipu može spremiti. Ne smatram da u time-outu ne možeš puno napraviti. Puno smo analizirali protivnike i to me baš zadovoljilo kako smo reagirali na neke situacije protiv Bjelorusa.

Vidio sam Austriju koja je pobijedila Češku s dosta dobrom igrom. Tamo još nije odlučeno tko će dalje, a uz Makedonce sve ih treba respektirati. Očekujem Njemačku i Španjolsku iz skupine C."

Je li nam se otvorio ždrijeb da do polufinala možemo bez Skandinavaca?

"I ovdje smo na papiru bili favoriti i imali laganu skupinu. No da nismo bili ozbiljni i tako se postavili, tko zna što bi tu bilo. Jest, otvorilo nam se, ali mi moramo kroz igru pokazati da smo pravi. Zato moramo napraviti sve da ostanemo zdravi i na okupu."

Šego i Karačić složni: Srbija je sama po sebi utakmica velikog naboja

Riječ poslije izbornika dobili su Marin Šego i Igor Karačić, heroji pobjede protiv Bjelorusije.

"Srbija ima dobre skakače i šutere, ali mi igramo dobro u obrani. Ovakve utakmice imaju dodatan naboj htjeli mi to ili ne. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe da sutra pobijedimo", kazao je Šego pa je prepustio riječ Karačiću:

"Prezadovoljan sam s ove dvije utakmice. Protiv Bjelorusije je bilo onako kako smo i očekivali. Ove dvije utakmice i prolaz u drugi krug s dva boda putokaz su nam kako igrati dalje. Idemo dalje, Srbija je sama po sebi utakmica velikog naboja. Neće biti rezultatskog imperativa, ne igra ništa njima ni nama, pa ćemo pokušati uigrati još neke dodatne stvari koje će nam biti od koristi u daljnjoj fazi turnira."

Pročitajte više