VIDEO Curry u spektakularnom okršaju spolova dokazao da je najbolji šuter na svijetu

Foto: Profimedia

DAMIAN LILLARD obranio je naslov najboljeg tricaša na NBA All-Star vikendu, koji se ove godine održava u Indianapolisu, ali to je natjecanje bilo samo uvertira za spektakl u kojem se nije tražio najbolji šuter ovog vikenda, nego današnjice.

Stephen Curry odazvao se izazovu Sabrine Ionescu, zvijezde WNBA lige, koja igra za New York Liberty, a prošle je godine na WNBA All-Star vikendu osvojila tricaško natjecanje s nevjerojatnih 37 od mogućih 40 bodova. Za usporedbu, NBA rekord je 31 bod, a ove godine nitko u osnovnom natjecanju nije sakupio više od 26.

Lakša lopta, manja udaljenost

Okršaj se odvio pod istim pravilima kao i obično natjecanje u tricama, samo što je Ionescu šutirala s lakšom WNBA loptom i s WNBA linije za tricu, koja je 49 centimetara bliža (25 u kutevima) nego u NBA ligi.

VIDEO: Arena Sport

Ionescu je vrlo dobro odradila posao, sakupila 26 bodova i postavila umjereno težak izazov za Curryja, koji ga je savladao pretposljednjom loptom i završio s 29 bodova, više nego ijedan igrač u obje serije glavnog natjecanja.

Curryju šampionski pojas

Sponzor natjecanja za svaki osvojeni bod Curryja i Ionescu uplatio je 1000 dolara u njihove humanitarne organizacije, a NBA i WNBA lige dodali su po 25.000 pa je ovom akcijom prikupljeno 105.000 dolara.

Curry je za pobjedu dobio i "šampionski pojas" po uzoru na boksačke te obranio epitet najboljeg šutera svih vremena. "Ovo su prilično velike cipele za popuniti", rekao je Curry pogledavajući u vlastita stopala. "Ali morali bismo ovo češće raditi."

Pročitajte više