liga nacija

VIDEO Dalić: Ne bojim se otkaza. Ne morate mi govoriti da nismo dobri

Foto: Pixsell

HRVATSKA i Portugal sutra u 20:45 na Poljudu igraju susret 6. kola skupine A3 Lige nacija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Momčad Zlatka Dalića protiv europskih prvaka igra tri dana nakon poraza od Švedske 2:1. Želi li ostati u elitnom razredu ovog natjecanja, sutra protiv Portugala mora ostvariti najmanje jednak rezultat kao i Švedska protiv Francuske.

Na press-konferenciji uoči utakmice bili su Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić koji su gotovo pola sata odgovarali na pitanja novinara. Dalića u zadnje vrijeme kritiziraju manje-više svi, od trenera poput Nenada Bjelice do navijača po društvenim mrežama.

Hrvatska od kraja kvalifikacija za Euro ne izgleda dobro, a u Ligi nacija je doživjela teške poraze od Portugala i Francuske. Dalić je nakon utakmice sa Švedskom rekao da najviše želi da ova godina što prije završi.

Ne smijemo izgubiti vjeru u sebe

"Svjestan sam da nismo dobri i ne treba mi to nitko puno govoriti. Ovo je trenutačno naša realnost. Nama je danas otpao i Pongračić, ostali smo bez jako puno igrača. Rebić, Kramarić, Lovren, Vida... Svi bi bili u ekipi. Mi stvaramo novu reprezentaciju, taj proces vodim ja i ja iza njega stojim. Ja sam svjestan da to sad nije dobro, ali ću napraviti sve da u ožujku to već bude bolje. Rekao sam igračima da ne smiju izgubiti vjeru u sebe i da dva poraza ne mogu izbrisati sve što su napravili. Siguran sam da ćemo opet biti na ponos našem narodu”, rekao je Dalić pa nastavio:

"Frustriran sam sa svim oko sebe, svim tim situacijama, putovanjem i utakmicama. Puno je presinga, ali to je moj posao. Ne smijem pokazati svoje nezadovoljstvo, nego moram pokazati da sam ponosan što sam izbornik Hrvatske. Ja sam pun motiva i ja sam odgovoran za sve ovo. No, ja u sebe vjerujem. Nije lako, ali to je moj posao i ja to moram prihvatiti. Znam da je pritisak ogroman, ali ja se s tim mogu nositi. Otkaza se ne bojim. Ne kažem da sam uvijek u pravu, ali sve što sam mislio s Hrvatskom napraviti sam napravio. Svjetsko prvenstvo, vratili smo reprezentaciju u Split, ujedinili smo Hrvate i plasirali smo se na Euro nikad lakše", kazao je Dalić.

Dalić je u ovom ciklusu imao dosta problema sa sastavom. Zbog ozljeda i bolesti otpalo mu je nekoliko igrača, a za Portugal je, kako je rekao, ostao bez Pongračića koji ima temperaturu, ali i negativan nalaz na koronavirus.

Dalić djelomično otkrio sastav

“Na lijevom boku će sigurno igrati Bradarić. Jedini stoper kojeg imamo je Lovren, a priključili smo i Škorića. Razmišljam da drugog stopera igraju možda Barišić ili Melnjak, ali radije bih da je na stoperu netko tko po vokaciji igra na toj poziciji. Desno će igrati Juranović, to je sigurno. Budimir i Petković nisu spremni da mogu igrati cijelu utakmicu. Nama fali taj zadnji vezni i to znam. Tu moramo naći rješenje da su i Kovačić i Luka Modrić bliže napadu”, rekao je Dalić.

U paklenom rasporedu Hrvatska u tjedan dana igra tri utakmice. Prijateljsku s Turskom (3:3) te susrete Lige nacija protiv Švedske (1:2) i sutra protiv Portugala.

"Ritam utakmica nismo mogli izbjeći. Možda nisam bio dovoljno pametan što sam prihvatio Švicarsku i Tursku jer su to bile jake utakmice, ali to je bilo prije godinu dana. Možda nisam bio dovoljno mudar, ali nismo to mogli znati”, rekao je Dalić.

Njegovu momčad je na ranijoj press-konferenciji nahvalio portugalski izbornik koji je Hrvatsku proglasio jednom od najboljih momčadi na svijetu.

“Hvala mu na tim riječima. Mi smo to zavrijedili jer smo drugi na svijetu i to se trudimo i ostati. Kod nas je smjena generacija i nismo na nivou na kojem smo bili, ali sam siguran da ćemo opet biti na razini najvećih reprezentacija. Što se Ronalda tiče, o njegovoj motivaciji dovoljno govori da je došao u Split, iako Portugalu rezultatski ova utakmica ništa ne znači”, zaključio je Dalić.

Pročitajte više