VIDEO Delijin protivnik divljao i plakao nakon meča: Pokraden sam, je*eni suci!

Foto: Screenshot

ANTE DELIJA (32) se nakon perfektne prošle sezone u PFL-u, osvajanja naslova i milijuna dolara prošlog vikenda impresivno vratio u sve popularniju organizaciju slobodne borbe. Jednoglasnom odlukom pobijedio je višeg i težeg suparnika Mauricea Greenea. Uvjerljivo je slavio protiv borca koji je u UFC-u proveo tri godine i koji je u kutu imao velikog Jona Jonesa.

PFL je na svojim društvenim mrežama objavio reakcije boraca nakon meča, a one su bile dijametralno suprotne. Delija je liječničkom timu objašnjavao kako je ponovno ozlijedio koljeno koje ga dugo muči već u prvoj rundi. S druge strane, Greene je divljao i urlao smatrajući da je pokraden: "Ovi jebeni boksački suci sude MMA!  U drugoj rundi sam ga rušio i držao na podu, kako sam izgubio? Igrate mi se sa životom! Ovo je sranje!"

Kasnije je Greene i zaplakao, a Jones ga je tješio i objašnjavao mu kako se nema za što kriviti. Na kraju je Greene sportski čestitao Deliji, a hrvatski sportaš mu je poručio da je dobar borac i čovjek.

Jones za vrijeme borbe bio uvjeren da je njegov borac pobijedio

Deliji trijumf na bodove protiv uglednog suparnika nije dovoljan za nastavak na turniru i pokušaj obrane titule jer je zbog ozljede propustio prvi krug i nije skupio dovoljno bodova za prolazak dalje.

Jones i Delija su razgovarali dugo nakon meča, a borilački svijet špekulira o tome hoće li se Delija okušati u UFC-u. No glavna tema na borilačkim forumima je ogromna pogreška koju je Jon Jones, po mnogima najveći borac u povijesti slobodne borbe, napravio kao trener.

On je Greeneu između rundi govorio kako su dvije runde sigurno njegove. Štoviše, prije isteka treće runde čulo se kako viče svom borcu da je na minutu do pobjede i da samo treba izdržati do kraja borbe.

No, skoro svi fanovi dvije su čiste runde dali Deliji, baš kao i suci. Svojim je pristupom možda i koštao pobjede svog borca, koji je bio uvjeren da su brojke na njegovoj strani. Greene prilikom proglašenja pobjednika nije mogao sakriti šok sudačkom odlukom.

Pročitajte više