DINAMO - FLORA

VIDEO Dinamo čeka utakmicu sezone. "Opasni su iz prekida, ali zna se tko je favorit"

Foto: Pixsell

DINAMO sutra od 19 sati na Maksimiru protiv Flore iz Talinna igra za ulazak u skupine Europa lige. Igra se samo jedna utakmica, a hrvatski prvak je ogroman favorit.

 

U Maksimiru je nakon dugo vremena održana prava press-konferencija na kojoj su kapetan Arijan Ademi i trener Zoran Mamić najavili sutrašnju utakmicu.

Opasni iz prekida

"Ono što smo propustili protiv Ferencvaroša je iza nas. Momčad je svjesna, i to ne trebamo kriti, da je Dinamo apsolutni favorit, ali i da moramo respektirati protivnika. Riječ je o protivniku koji u estonskoj ligi dominira kao Dinamo u Hrvatskoj i koji igra ofenzivan nogomet. No, ovo je ipak drugi nivo pa očekujem drukčiju Floru. Ne smije ih se podcijeniti jer su opasni iz prekida i na taj način zabijaju dosta golova. Taktički su vrlo odgovorni i moramo ih shvatiti ozbiljno", rekao je trener Zoran Mamić i dodao da su svi igrači na raspolaganju i da će igrati najjači sastav.

Kapetana Arijana Ademija pitali su kako je igrati ove utakmice, koje su unaprijed dobivene.

"Nema takvih utakmica. U ovoj je ogroman ulog i moramo ući sto posto", rekao je Ademi.

Zoran Mamić osvrnuo se i na transfer Joška Gvardiola u Leipzig. Talentirani stoper prodan je Nijemcima za inicijalnih 16 milijuna eura uz brojne bonuse, a Leipzig ga je ostavio na posudbi u Maksimiru i za svaki nastup u HNL-u Dinamu će platiti 70, a u Europi 100 tisuća eura.

Mamić najavio nove transfere

"Što se Gvardiola tiče, Dinamo je napravio fantastičan posao. Detalje ugovora nije potrebno iznositi. Joško ostaje Dinamov igrač do daljnjega. Da li će to biti do siječnja ili do srpnja, to ne znamo. Joško je registrirani igrač Dinama i igrat će sutra protiv Flore. Ne zato da bi donio Dinamu bonus, nego jer on to zaslužuje", rekao je Mamić i dodao:

"Prijelazni rok još nije konačan i duži je nego u nekim dijelovima Europe. Sigurno će biti noviteta, ali kakvih i kada, bit ćete na vrijeme obaviješteni."

Pročitajte više