LIGE PETICE

VIDEO Dinamo ga odbacio za siću, a on briljira. 14 čudesnih minuta legende HNL-a

Foto: REUTERS/Justin Setterfield

"GAVRANOVIĆ je dosta specifičan. On je igrač iza kojeg trebaš stati. U našem stilu igre procjena je bila da je Petković broj 1, ispred Gavranovića, koji se osjetio pogođenim. To je normalno jer je iza sebe ostavio korektan Euro. Izrazio je želju za odlaskom, osjetio je da nije dobio dovoljnu minutažu, ocijenili smo da je ponuda korektna, nismo mu željeli raditi probleme. Dozvolili smo mu odlazak, imamo tu Čopa i Jurića", rekao je Damir Krznar kada je ljetos za 700 tisuća eura pustio Marija Gavranovića u Kayserispor.

Dinamo ga je ljetos otpisao drugi put u dvije godine

Iskusni (32) hrvatski Švicarac tako je drugi put u godinu dana otišao iz Maksimira, ali ovaj put zauvijek. Gavranović je pretprošlog ljeta također napustio Maksimir nakon što mu je istekao ugovor, da bi na inzistiranje Zorana Mamića mjesec dana kasnije potpisao na još jednu sezonu. U njoj je Gavranović u 40 nastupa postigao 19 golova, ali zatim nakon ukupno tri i pol godine, 132 utakmice, 48 golova i 20 asistencija za Dinamo definitivno otišao.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Krznar ga je pustio jer ima Čopa i Jurića

Četiri mjeseca kasnije Damir Krznar je zbog loših rezultata i igara dobio otkaz kao Dinamov menadžer, a igrač kojeg je otpisao i koji bi mu sjajno došao briljira u Turskoj. U pobjedi Kayserispora nad Sivassporom (3:0) odigrao je najboljih 14 minuta karijere bogate golovima i trofejima. Zabio je golove u 9. i 17. te asistirao za zgoditak u 23. minuti. Gavranović je sa sva tri poteza pokazao koliko vrijedi. Prvi put zabio je nogom tako što se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, drugi gol efektno je postigao glavom, a kod trećeg je pokazao sjajan osjećaj za igru, ali i nesebičnost. Teren je napustio u 71. minuti, naravno uz ovacije.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GAVRANOVIĆEVIH SAVRŠENIH 14 MINUTA

Četiri mjeseca kasnije Dinamov menadžer je bivši, a otpisani Gavranović briljira

Grafika: Sofascore za IndexSport

Gavranović je s Dinamom i Rijekom, za koju je u 80 nastupa postigao 40 i namjestio 13 golova, osvojio tri duple hrvatske krune te dodao još dva naslova. U novom klubu i državi je zbog ozljede propustio prvih sedam prvenstvenih kola, a onda je u 19. kolu priredio šou. Deseti nastup za Kayseri bio mu je ujedno i najbolji, a učinkom u tom meču je na šest golova i tri asistencije ove sezone. 

Pročitajte više