VIDEO Dinamo je odabrao lijevog beka. U Europi nema boljeg izvođača slobodnih udaraca

Foto: Profimedia

DINAMO je ozbiljno zagrizao za lijevog beka Jagiellonije, 23-godišnjeg Bartlomieja Wdowika. Poljak je ove sezone jedan od najboljih igrača poljske lige, a Dinamo nije jedini zainteresiran za njega. Poljski mediji pišu o tome da ga želi i Galatasaray, ali Turcima Wdowik ipak nije prvi izbor pa bi Dinamo mogao imati više manevarskog prostora.

Wdowik je u četvrtak prema Transfermarktu vrijedio 900.000 eura, ali je ta stranica danas korigirala cijenu i procijenila ga na čak tri milijuna eura. Kako je Index ranije pisao, Jagiellonia ne želi ni sjesti za stol za ponudu manju od milijun i pol eura i Dinamo će je morati podebljati ako želi dovesti Wdowika.

Drugi strijelac lige

Poljak je ove sezone za Jagielloniju odigrao 19 prvenstvenih utakmica i po gotovo svim parametrima je najbolji lijevi bek lige. S devet zabijenih golova Wdowik je drugi strijelac lige, a bolji od njega je samo Slaskov napadač Erik Exposito s 14 golova. Wdowik je tome dodao i tri asistencije, što mu je osiguralo i poziv u poljsku reprezentaciju.

Od devet zabijenih golova, Wdowik je čak pet zabio iz slobodnih udaraca, prema čemu je najuspješniji igrač u svijetu. Sofascore je analizirao 70.908 nogometaša u svojoj bazi i došao do podatka da nitko u nacionalnim prvenstvima ove sezone nije zabio više golova iz slobodnjaka od Wdowika.

Iz slobodnjaka gotovo 50 posto realizacije

Po tri gola zabili su Nicolae Stanciu (Damac) i Saulo Guerra (Nacional Potosi). Posebno fascinantan podatak je da je Wdowik tih pet golova zabio iz samo 11 pokušaja, što je uspješnost od gotovo 50 posto. 

Dinamo je zainteresiran i za Marija Mitaja iz moskovskog Lokomotiva, ali Rusi za njega traže između šest i sedam milijuna eura. Dinamu to ne pada na pamet platiti pa se okrenuo drugim rješenjima i napravit će sve da dovede Wdowika.

Pročitajte više