NBA

VIDEO Dončić smjestio Chrisu Paulu pa mu se smijao: Taj potez sam naučio od tebe

Foto: Profimedia

IAKO ga nije išao šut i promašio je čak devet od 10 trica, Luka Dončić postigao je 26 koševa, 11 asistencija i sedam skokova te predvodio Dallas Maverickse do pobjede 111:101 nad Phoenix Sunsima i izjednačenja serije polufinala Zapadne konferencije na 2:2.

Njegovi su suigrači bili izuzetno raspoloženi i zabili ukupno 19 trica iz 34 pokušaja, a Dončić je slabu šutersku večer nadoknadio bitkama s Chrisom Paulom, kojeg je praktički eliminirao iz utakmice. Paul se mučio u prvom poluvremenu, izgubio čak sedam lopti i napravio četiri prekršaja.

Izbacio Paula iz igre

To ge ja limitiralo i u nastavku te je Paul završio sa samo pet poena prije nego što je isključen zbog šestog prekršaja. Od tih šest, nekoliko ih je bilo vrlo diskutabilnih, a najkontroverzniji se dogodio sekundu prije kraja poluvremena.

Trener Monty Williams vratio je Paula u igru za posljednjih 45 sekundi poluvremena u nadi da će njegov razigravač izdržati bez novog faula, ali nije uspio. Sunsi su imali posljednji napada, a Paul je nakon vlastitog promašaja krenuo na napadački skok.

Naučio taj flop baš od Paula

Na istu je loptu krenuo i Dončić te prenaglasio kontakt s Paulom i pao na parket. Suci su Paulu dodijelili četvrti prekršaj, na Slovenčevo oduševljenje. Ne samo da Sunsi nisu zabili u zadnjem napadu, nego je Dončić s dva slobodna bacanja povisio prednost Dallasa na 12 poena.

Prije nego što će Slovenac izvesti bacanja, Paul mu je prigovorio zbog glume, a Luka samo slegnuo ramenima i uz smijeh odgovorio: "Pa taj flop sam naučio od tebe".

Kako je serija izjednačena na 2:2, u finale Zapada će momčad koja prva dođe do još dvije pobjede. U konačnom ishodu velik bi utjecaj mogao imati sudački kriterij, odnosno kojem će se od ove dvojice umjetnika flopanja suci prikloniti u njihovim međusobnim podmetanjima. Ovaj put Dončić je pobijedio Paula njegovim oružjem.

Pročitajte više