RIJEKA

VIDEO Došli smo u Portugal. Evo kako se Rijeka priprema za proljeće u HNL-u

Foto: Index.hr

DANAS je započeo šesti dan riječkih priprema na jugu Portugala. Albufeira, gradić u južnom dijelu pokrajine Algarve koji broji tek manje od 40.000 stanovnika, treću zimu zaredom baza je za pripreme HNK Rijeke za proljetni dio sezone u Prvoj HNL.

Portugalci su od Albufeire, koja je inicijalno bila ribarsko selo, napravili atraktivnu turističku lokaciju koja ljeti i za novogodišnje dočeke primi i do 300.000 turista.

I dok su igrači, stručni stožer i ostalo klupsko osoblje već u punoj snazi nekoliko dana, novinarska ekipa, u kojoj je i novinar Indexa, stigla je u gradić udaljen 250 kilometara od Lisabona u noći sa srijede na četvrtak i do kraja priprema ćemo pratiti sva događanja vezana za riječkog prvoligaša.

Bišćan odradio lakši trening uoči druge prijateljske utakmice

U četvrtak ujutro trener Igor Bišćan sa svojim stručnim stožerom poveo je ekipu na lakši trening. Ugodnih 17 Celzijevih stupnjeva dočekalo je Riječane na stadionu lokalnog kluba Imortal Desportivo Clube, starog preko 100 godina.

Lakši trening s obzirom na činjenicu da Rijeku večeras čeka druga utakmica na portugalskim pripremama. U 20 sati po hrvatskom vremenu, uz izravan prijenos na HNTV-u, Rijeku očekuje dvoboj s prvoplasiranom momčadi 2. švicarske lige Servetteom. Podsjetimo, Rijeka je u Portugalu već odigrala prvu prijateljsku utakmicu i izgubila 3:0 od njemačkog Wolfsburga.

Lakše ozlijeđen kapetan, ostatak momčadi zdrav i spreman

Što se stanja u momčadi Rijeke tiče, danas su po posebnom programu, odvojeno od ostatka ekipe, trenirali kapetan Alexander Gorgon i junior Ivan Smolčić zbog lakših problema s ozljedama. Dobra vijest za Bišćana je povratak treninzima Marija Pavelića, desnog beka koji se ozlijedio pred kraj jesenskog dijela sezone.

https://rumble.com/v707n1-evo-kako-se-rijeka-u-portugalu-sprema-za-poetak-hnl-a.html?mref=cfsd&mc=4qore

Ukoliko želite svakodnevno primati najnovije vijesti s Rijekinih priprema iz Portugala pretplatite se na tag nk rijeka.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više