Video: Dwain Chambers još isplaćuje doping skupljajući "milostinju" na mitinzima

ENGLESKI sprinter, 31-godišnji Dwain Chambers, prilično na svojoj koži osjeća posljedice uzimanja dopinga, ili preciznije kazne koja je slijedila nakon toga.

Chambers je, podsjećamo, 2003. godine kažnjen s dvogodišnjom suspenzijom zbog dopinškog skandala, kao i novčanom kaznom od 150.000 eura, koju još uvijek otplaćuje Međunarodnoj atletskoj federaciji (IAAF).

Kako velik dio duga još nije otplatio, novac skuplja pobjedama na mitinzima, premda ga organizatori onih najuglednijih odbijaju pozvati. No, direktori nekih mitinga su se pozitivno izjasnili o pozivanju Chambersa, pa tako i Laurent Boquillet, glavni čovjek organizacijskog odbora mitinga Zlatne lige u Parizu.

"Ako Chambers bude pokazao da je brz u tjednima prije našeg mitinga, nemam ništa protiv da nastupi. Može povećati kvalitetu utrke na 100 metara", rekao je Boquiller.

Inače, prije dvadesetak dana je i Gerhard Janetzky, direktor mitinga Zlatne lige u Berlinu najavio da bi ga mogao pozvati, no prošlog vikenda Britanca ipak nije bilo u Berlingu. Chambers je bivši svjetski i europski prvak u dvorani, ima europsko zlato u štafeti iz 2006. godine, ali ne i olimpijsku medalju.

Pariški miting na programu je 17. srpnja, na Stade de Franceu. 

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više