VIDEO Frigan zabio nakon četiri mjeseca. Leko se spasio poraza u zadnjim sekundama

Foto: Profimedia

WESTERLO i Standard Lieg, koji vodi hrvatski trener Ivan Leko, remizirali su 3:3 u sklopu 4. kola nastavka belgijskog prvenstva. Podsjetimo, nakon 30 kola liga je podijeljena na tri dijela - šest momčadi bori se za prvaka, četiri za opstanak, a šest klubova sredine tablice igra za jedno mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu sljedeće sezone te upravo u toj skupini se nalaze današnji protivnici.

Gosti su poveli u 21. minuti utakmice pogotkom Wilfrieda Kangaea, ali sedam minuta kasnije Westerlo dolazi do izjednačenja. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca najbolje se snašao bivši igrač Rijeke Matija Frigan koji glavom zabija iz neposredne blizine. Bio je to prvi pogodak za Frigana nakon nešto više od četiri mjeseca i njegov ukupno peti od kada ga je belgijski klub prošlog ljeta kupio za 5.5 milijuna eura.

Leko se spasio poraza u zadnjim sekundama

Odmah nakon povratka s odmora, domaćini potpuno okreću rezultat. Prvo je u 48. minuti za vodstvo zabio 19-godišnji Lucas Stassin, a deset minuta kasnije za povećanje vodstva na 3:1 zabija američki nogometaš Griffin Yow iz kaznenog udarca. U tom trenutku se činilo da će Westerlo lako doći do pobjede, ali gosti prvo smanjuju vodstvo u 77. minuti utakmice golom Stevena Alazatea te potom u 93. minuti zabija Cipranin Konstantinos Laifis i tako spašava Leku od poraza.

Hrvatski napadač Stipe Perica ostao je na klupi cijelu utakmicu za goste, a Frigan je igru napustio u 70. minuti. Obje momčadi nalaze se na dnu skupine te nemaju izgleda da kroz prvenstvo osiguraju izlazak u europska natjecanja iduće sezone. Westerlo ne zna za pobjedu već osam utakmica, od kojih su sedam izgubili, a zadnji put su slavili baš protiv Standarda. Ni njima ne ide najbolje pa su tako četiri utakmice u nizu bez pobjede.

POGODAK MATIJE FRIGANA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

 

Pročitajte više