VIDEO Gesta neuništivog Rominog vođe oduševila sve: "To je kapetan"

Screenshot

ODLASKOM Francesca Tottija u mirovinu Romin kapetan postao je Daniele De Rossi, također rimski princ i nedodirljiv miljenik navijača.

Lider je to kojeg poštuju naširoko, a njegova karizma ne postoji samo u okvirima Rima. Daniele, svjetski prvak s Italijom 2006., oduševio je gestom na jučerašnjoj utakmici Serie A između Rome i Bologne (2:1).

Prilikom ulaska na teren u 68. minuti odbio je preuzeti kapetansku traku od suigrača Alessandra Florenzija koji je bio kapetan od prve minute budući da je Daniele počeo na klupi.

Florenzi mu je poslao kapetansku traku na preuzimanje, a on je, nabrijan na tijesnu utakmicu, istog trena refleksno bacio traku nazad.

"To je kapetan. De Rossiju ne treba traka kako bi se znalo da je Romin vođa", složni su navijači.

De Rossiju je 35 godina i nažalost bliži se kraj njegove fantastične karijere. Igrač je to velikog srca i impresivnih radnih navika, nepokolebljiv veznjak koji je svojevremeno, baš kao i njegov idol Totti, odbijao Real Madrid.

U Romi je od 2000., debitirao je pod Fabiom Capellom i u 19 godina u klubu odigrao je 450 utakmica u Serie A te zabio 42 gola. Za Italiju ima 117 nastupa i 21 gol.

Roma je pobijedila Bolognu 2:1 i trenutačno je peta u Serie A.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više