VIDEO Giannis je igrao utakmicu karijere pa serijom grešaka sve upropastio

Foto: Profimedia

GIANNIS ANTETOKOUNMPO odigrao je jednu od najboljih utakmica karijere, barem do minutu prije kraja, a onda je nizom grešaka koštao Milwaukee Buckse tijesnog poraza na gostovanju kod Indiana Pacersa 126:124. Jednako uzbudljivo bilo je u Mexico Cityju, gdje su u promotivnoj priredbi Atlanta Hawksi svladali Orlando Magic 120:119.

Greek Freak postigao je 54 poena, jedan manje od rekorda karijere postavljenog u siječnju protiv Washington Wizardsa. Iz igre je gađao fantastičnih 19/25, a vječno problematična slobodna bacanja impresivnih 16/18, uz 12 skokova i tri asistencije. No imao je i osam izgubljenih lopti, od kojih dvije u zadnjih 60-ak sekundi.

Bucksi sve prosuli u zadnjih pet minuta

A sve je vodilo prema rekordu u pobjedi jer je posljednje poene upisao više od pet minuta prije kraja polaganjem uz prekršaj za vodstvo 117:108. Dodatno bacanje je promašio, nakon što ih je pogodio 16 od 17. 

U sljedeća dva napada Bucksa promašio je šut i primio blokadu od Bennedicta Mathurina, što je Pacersima omogućilo da se brzo približe na samo dva poena zaostatka, a poveli su tricom Tyresea Haliburtona minutu i pol prije kraja. 

Bucksima je ostalo više nego dovoljno vremena da odgovore, ali Giannis je prvo loše dodao i bacio loptu u aut, a u sljedećem napadu mu ju je pri pokušaju okreta pod košem iščeprkao Mathurin. Gostima je preostalo samo prekršajima ponovno doći do posjeda i eventualnog produžetka, ali Mathurin je pogodio oba bacanja, a Khris Middleton promašio je tricu i praktički zapečatio poraz prvaka iz 2021.

Milwaukeejevo veliko predsezonsko pojačanje Damian Lillard propustio je utakmicu zbog ozljede, a Giannisa je najviše pratio Middleton postigavši 19 poena za samo 20 minuta. Pacerse su predvodili Haliburton s 29 poena i 10 asistencija i Mathurin s 26 poena i 11 skokova. Pacersi su ovom pobjedom popravili omjer na 6-3 i preskočili Buckse, koji su na 5-3.

Pobjeda Atlante u Meksiku

Isti omjer kao Milwaukee imaju i Atlanta Hawksi nakon što su iščupali pobjedu u Mexico Cityju nad Orlandom 120:119. Dejounte Murray zabio je pobjedničku tricu 31 sekundu prije kraja, Paolo Banchero nije uspio uzvratiti, pa iako je Markelle Fultz Magicu izborio novi napad, Trae Young mu je ukrao loptu i valjda prvi put u karijeri riješio utakmicu obrambenim potezom.

Young je završio s 41 poenom i osam asistencija, Jalen Johnson zabio je 19, junak Murray 16, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović zaustavio se na 15 poena, dok je najbolji strijelac Orlanda bio Jalen Suggs s 21 poenom i čak šest ukradenih lopti.

Rezultati:

Indiana - Milwaukee 126:124
Orlando - Atlanta 119:120

Pročitajte više