Video - Golijada na Emiratesu: Uraganski finiš za bod Spursa!

TOTTENHAM je u sjajnoj utakmici žestokog sjeverolondonskog derbija u posljednjim minutama zabio dva gola i osigurao bod na Emiratesu. Spursi su gubili 4:2, međutim golovima Jenasa i Lennona su se vratili u igri i izvukli 4:4.

> Nakon supergolčine s četrdeset metara Bentley priznao: Osjećam se poput Supermana!

> Video: Navijač Spursa uletio u teren i Luki Modriću ukrao Lennonov zagrljaj

> Redknapp u euforiji: Dajte mi taj Liverpool!

Harry Redknapp je momčad na teren poslao u formaciji 4-4-1-1 koja se pokazala dobitnom protiv Boltona. Naši reprezentativci dobili su mjesto u sastavu i odigrali su cijeli susret. Ćorluka je igrao na mjestu stopera, a Modrić je bio povučen iza Pavljučenka.

Modrić među najboljim igračima Tottenhama

Modrić je odigrao vrlo dobru utakmicu, bio je vrlo aktivan i mnogo se trudio. Vidi se da mu nova pozicija na koju ga ja gurnuo Redknapp puno bolje odgovara, bio je jedan od najzapaženijih igrača Spursa.

Ćorluka, koji je sa Woodgateom činio stoperski par Spursa, nije bio tako dobar. Tottenhamova obrana je na trenutke djelovala izgubljeno i imali su velikih problema parirati napadu Arsenala.

Sjajan gol Bentleya

Utakmica je za Spurse dobro počela, prvih 15-ak minuta su se nadigravali s Arsenalom, a ubrzo i poveli. Bentley je sjajnim udarcem sa 40-ak metara svladao Almuniju. Vratar Arsenala je malo izašao s gola, a igrač Spursa je postigao gol kakav je rijetko viđa.

No, Arsenal je nakon primljenog gola stisnuo Spurse i što se bližilo poluvrijeme, domaća momčad je bila opasnija. Vidjelo se da Tottenham neće moći izdržati pritisak igrača Arsena Wengera, a u 37. minuti su kapitulirali. Silvestre je zabio glavom nakon kornera, a vratar Gomes nije najbolje reagirao nakon kornera.

Tek što se krenulo s centra u drugom dijelu, Gomes je ponovo morao po loptu u mrežu. Gallas je nadskočio Ćorluku i glavom zabio za vodstvo nakon slobodnjaka kojeg je izveo Van Persie.

U četiri minute tri gola

Kad je u 64. minuti Arsenal zabio gol za 3:1, činilo se da će igrači Tottenhama popiti još jednu gorku pilulu. Van Persie je sjajno gurnuo loptu u prostor za Nasrija koji loba Gomesa. Na loptu koja je ušla u gol je natrčao Adebayor i s metra je pospremio u mrežu.

U tim trenucima se Arsenal poigravao s igračima Tottenhama, akcije su im nerijetko trajale preko dvije minute, a igrači Wengera su igrali svoju klasičnu igru sa bezbroj dodavanja i potpuno skrili loptu protivniku.

No, Tottenham je ipak uspio zabiti. Modrić je pokušao gurnuti loptu u prostor, no ona se odbila do Huddlestonea koji je opalio s vrha šesnaesterca. Almunia je obranio njegov udarac, ali na loptu je natrčao Bent i pospremio je u mrežu. Bent je samo dvije minute prije ušao u igru umjesto potpuno nevidljivog Romana Pavljučenka.

Međutim, Arsenal je uzvratio samo minutu nakon toga. Hutton, koji je danas odigrao jako loše na mjestu desnog bočnog, je dao loptu Adebayoru koji je dodao Van Persiju. Nizozemcu nije bio problem zabiti za 4:2. Igrala se 68. minuta.

Čak i najvatreniji navijači Tottenhama nisu vjerovali da njihovi igrači mogu do boda u preostalih 20-ak minuta. No, igrači Arsenala su se povukli, nisu napadali kao prije i čekali su posljednji sučev zvižduk.

Jenas zabio za nadu u remi

To im se osvetilo prvo u 89. minuti kada je Clichy predao loptu Jenasu koji je prošao po desnoj strani i vrlo precizno pogodio rašlje gola Arsenala - 4:3.

Lennon osigurao bod nakon odličnog udarca Modrića

Pomoćni sudac je pokazao četiri minute nadoknade, a Spursi su svim snagama krenuli po izjednačenje. I u četvrtoj minuti nadoknade Lennon koji je ušao umjesto Balea je stavio točku na i ove šokantne utakmice. Modrić je dobio loptu na vrhu šesnaesterca i opalio iz voleja. Lopta je udarila u vratnicu i odbila se do Lennona koji je posprema u mrežu za veliko slavlje Tottenhama.

Početni sastavi:

Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Silvestre, Clichy, Fabregas, Nasri, Denilson, Walcott, Van Persie, Adebayor

Tottenham: Gomes, Hutton, Assou-Ekotto, Woodgate, Ćorluka, Bentley, Huddlestone, Jenas, Bale, Modrić, Pavljučenko

Pročitajte više