VIDEO Golman u trileru godine obranio penal i slavio prolazak. Lopta se vratila u gol

Foto: Screenshot

MALTEŠKA Gzira United, klub koji je prije četiri godine iz Europe senzacionalno na Poljudu izbacio Hajduk, prošao je u drugo pretkolo UEFA-ine Konferencijske lige. Učinio je to nakon dva remija u raspucavanju penala protiv sjevernoirskog Glentorana. Bila je to najdulja serija penala u povijesti UEFA-inih natjecanja, a Gzira je slavila tek u 14. seriji. Najnevjerojatniji penal vidjeli smo seriju ranije.

Pri rezultatu 12:11 za Gziru, Jay Donnelly je pucao penal, a vratar Gzire David Cassar ga je pročitao i obranio udarac. Igrač je očajavao, a golman je trčao prema centru i žestoko slavio. No, to slavlje je bilo preuranjeno. Naime, lopta se nakon Cassarove obrane odbila u zrak, par puta udarila o zemlju i otkotrljala u gol što znači da su gosti ipak zabili gol. Srećom po Cassara, iskupio se obranom u idućoj seriji. 

Glentoran i Gzira United su odigrali najluđi susret kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Nakon prve utakmice koja je završila 2:2, u drugoj je Glentoran promašio jedanaesterac u 18. minuti, dobio gol u 67. i onda zabili gol za produžetke u 90+10. Ipak, vrhunac ovog cirkusa se dogodio prilikom raspucavanja jedanaesteraca. Pri rezultatu 12-11 za Gziru smo vidjeli - ovo. Glentoran se ipak samo nakratko spasio jer je Gzira slavila s 15-14 na penale što je i najdulja serija penala u povijesti UEFA natjecanja.

Objavljuje Ofenziva u Četvrtak, 20. srpnja 2023.

Pročitajte više