Video: Hajduk i Partizan otimaju se za prvu violinu makedonske lige Gligora Gligorova

NAJSKUPLJI i najcjenjeniji igrač makedonskog prvenstva, barem prema riječima njegova menadžera Saše Stefanova, Gligor Gligorov na meti je splitskog Hajduka.

"Da, postoji interes Hajduka za Gligora, ali za sada sve je na interesu i daj Bože da se transfer ostvari. Međutim, moram priznati da ima još interesenata, prvenstveno Partizan koji se raspitivao još zimus. Ukoliko ga Hajduk zaista želi trebat će biti jako brz i konkretan", rekao je u razgovoru za Index Sašo Stefanov.

Prema nekim procjenama Hajduk će za desnog krilnog igrača morati isplatiti najmanje pola milijuna do milijun eura. Nije to mala cijena, ali kako ističe Stefanov Hajdukova delegacije uvijek može u pregovorima smekšati drugu stranu

"Njegove tržišna cijena je oko 700 tisuća eura, preciznije 725 tisuća. Ja vam zaista ne mogu da kažem bi li se s tom cifrom zadovoljio i predsjednik Sileksa koji je jako nezgodan čovjek", rekao je Stefanov za Index.

"Međutim, ako Hajduk pokaže interes i njegovi predstavnici dođu ovdje sve ćemo lako dogovoriti", dodao je igračev menadžer.

"Gligor je preopasan i prekvalitetan da bi igrao desnog beka, treba ga gurnuti naprijed"

Upitan da malo opiše svog pulena, Stefanov je rekao: "On je sad napunio 21 godinu, a po vokaciji je ofenzivni "all-arounder". Može igrati na mjesto desnog veznog, lijevog, u sredini, gdje je god potrebno. Do sada je igrao i dvije utakmice za mladu reprezentaciju Makedonije, gdje je igrao na poziciji desnog beka, ali to nije njegova prava pozicija, on mora igrati više prema naprijed jer je izrazio opasan."

"Za prvu momčad Sileksa počeo je igrati sa 17 godina, a do sada je za klub skupio preko 120 utakmica i to većinom kao desni bočni. U zadnje dvije godine izabran je u momčad godine makedonskog prvenstva", zadovoljno će Stefanov.

"U čemu je najbolji? Pa gledajte, ako Sileks da dva ili tri gola, on je sigurno namjestio barem jednog. Vrlo je brz, dobar dribler, a ima sjajan centaršut, a koristi se i sa obje noge. Posebno je ove sezone napredovao u realizaciji pa je za Sileks zabio i dosta golova, šest sedam čini mi se. Ne, nema sumnje da da se radi o najvrjednijem eksponatu makedonske lige", dodao je.

Fiorentina na Poljudu nakon 11 godina!?

Dodajmo kako se prema posljednjim informacija u Splitu organizira gostovanje talijanske Fiorentine, što bi "Bijelima" billa generalka pred europske ispite, kao što je to prošlo ljeto bio Napoli. Utakmica bi se odigrala na Poljudu 18. srpnja...

Ukoliko ovi dogovori završe uspjehom, Fiorentina bi tako gostovala na Poljudu nakon gotovo punih 11 godina, kada je prisjetimo se 29. rujna 1998. godine remizirala sa Hajdukom 0:0 u uzvratnoj utakmici 1. kola Kupa Uefa, nakon što su u Bariju Talijani predvođeni Toldom, Edmundom i Batistutom pobijedili sa 2:1.

Vedran Buble
Foto: Sileks

Pročitajte više