VIDEO Hajdukovo dite uništilo je Dinamo. Maksimir je ustao i pljeskao mu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DUJE ČOP (34) odigrao je utakmicu života protiv Dinama, kluba u kojem se proslavio i koji ga je ljetos odbacio. Čop se nakon toga ostavio nogometa, da bi mu se nakon pauze vratio u Lokomotivi. I to kako. Nakon 293 dana bez gola napadač je uništio  Dinamo tako što mu je zabio sva tri gola za pobjedu Lokomotive na Maksimiru (3:0) u zaostaloj prvenstvenoj utakmici.

Čop je u zadnjih devet mjeseci Dinamu zabio četiri povijesna gola. Nije slavio nijedan

To je povijesni trijumf i osobni pothvat. Čop je tako postao prvi igrač u 32 godine SuperSport HNL-a koji je zabio hat-trick za pobjedu protiv Dinama na Maksimiru. Prije Hajdukovog djeteta Čopa Dinamu je tamo tri gola zabilo Dinamovo dijete Siniša Odorjan. No Dubrava je te 1993./94. u susjednom kvartu izgubila 5:3. 

Vratimo se onom golu 5. travnja prošle godine, prije gotovo 300 dana, zadnjem Čopovom prije povijesnog hat-tricka Dinamu. I taj je zabio Dinamu kao igrač Šibenika na Šubićevcu za dramatičnu pobjedu 2:1 i prolaz u finale Kupa. Tako je smijenio Antu Čačića. Mnogi su uvjereni da je ni deset mjeseci kasnije presudio još jednom Dinamovom treneru. No bez obzira na to dobio Sergej Jakirović otkaz ili ne, Čopov podvig protiv Dinama je fascinantan.

Međutim, Čop nijedan od tih velikih, važnih i na kraju povijesnih golova nije slavio. Ni onaj proljetos, kojim je "malom" Šibeniku omogućio proboj u finale Kupa preko najtrofejnijeg kluba u državi, kao što sinoć to nije radio nakon nijednog od tri gola za senzaciju Lokomotive na Maksimiru. 

Hajdukovo dite uništilo Dinamo i oduševilo Maksimir

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Hajdukovo dite to je napravilo u znak poštovanja prema Dinamu, klubu u kojem se proslavilo. Čop je takvim gospodskim držanjem oduševio navijače Dinama. Kada je u 87. minuti izlazio s terena, gledatelji na Maksimiru su mu divljenje na ponašanju iskazali ustajanjem, pljeskanjem i skandiranjem iako je upravo teško oštetio Dinamo u borbi za naslov.

Duje Čop je ponikao u Hajduku. Preko RNK Splita je 2012. došao u Dinamo te tamo u dva mandata (2012.-15. i 2021.-23.) u 124 utakmice zabio 61 gol, a 19 ih namjestio. Dvije sezone je bio najbolji strijelac kluba, od čega jednom i najbolji strijelac lige.

Međutim, njegova druga gaža u Dinamu je zanemariva jer je većinu nje proveo na posudbama u Celju i Šibeniku. Povratkom iz potonjeg kluba ljetos otpisan je u Dinamu, ali to mu nije zamjerio. Iako se sinoć povijesnim hat-trickom izborio za savršenu priliku za barem slavlje, ako već ne likovanje, odbio je to napraviti. Dinamovci su ga zasluženo nagradili. 

Pročitajte više