VIDEO Hezonja i Real su prvaci Europe, do titule su stigli u drami kakva se ne pamti

Foto: Profimedia

REAL MADRID uspio je 11. put osvojiti naslov u Euroligi. U dramatičnoj završnici su košarkaši španjolskog kluba nadoknadili -6, zaustavili Olympiakos u napadu i zadržali ga bez koša u posljednje dvije minute, a onda i stigli do trijumfa za koji je veliki obol dao i hrvatski reprezentativac Mario Hezonja.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NAJVAŽNIJE TRENUTKE FINALA

Hezonja je ubacio 12 poena u pobjedi Reala i tako na krovu Europe naslijedio Krunu Simona koji je prošle godine slavio taj naslov kao član momčadi Anadolu Efesa. Na jednaki način na koji je prošle sezone izgubio naslov, Real ga je osvojio u ovoj, s jednim poenom razlike.

Rodriguez i Llull za pobjedu

Pobjednički koš ubacio je Sergio Llull tri sekunde prije kraja susreta, a to mu je bio i jedini ubačaj na utakmici. Bitnu ulogu odigrao je i Sergio Rodriguez koji je preokrenuo susret asistencijom za Tavaresa, ubačajem za dvicu i pogođenom tricom 45 sekundi prije kraja za 77:78. To je dalo šansu Llullu za pobjednički koš, a iskusni Llull tu je šansu iskoristio.

Imala je momčad Olympiakosa posljednji napad i šansu za pobjedu, no pokušaj Kostasa Sloukasa ostao je na obruču za euforiju Reala i tugu u redovima grčke momčadi.

Pročitajte više