VIDEO Hrvat zabio, ali nije slavio gol u 2. Bundesligi

Screenshot: Sportklub

ST. PAULI na domaćem terenu pobijedio je Karlsruher 2:1 u 11. kolu druge Bundeslige. Karlsruher je poveo u 43. minuti pogotkom Igora Matanovića (20). Mladi hrvatski napadač nakon prizemnog ubačaja primio je odbijenu loptu te ju je iz blizine spremio u mrežu. Bio mu je to drugi pogodak ove sezone, i to drugu utakmicu zaredom jer je u prošlom kolu bio strijelac i asistent protiv Schalkea (3:0).

Međutim, nije ga proslavio jer je St. Pauli njegov bivši klub u kojem je započeo karijeru i za čije je sve mlađe uzraste igrao. Kada se upisao u strijelce, gestom je poručio da se ispričava navijačima koji su ga pratili kroz 62 službene utakmice odigrane za St. Pauli. Matanovićev pogodak pogledajte ovdje.

Domaćin je do kraja preokrenuo golovima Johannesa Eggesteina u 80. i Philippa Treua u 92. minuti. S. Pauli je time zadržao prvo mjesto u drugoj njemačkoj ligi s 23 boda. Karlsruhe je 13. s 12 bodova.

Matanović je na posudbi iz Eintracht Frankfurta

Matanović je inače član Eintracht Frankfurta s kojim ima ugovor do 2026. godine. Eintracht ga je ljetos posudio Karlsruheu, za koji je dosad upisao devet nastupa, dva gola i jednu asistenciju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 800 tisuća eura. Također, ima dva nastupa i jedan gol za hrvatsku U-21 reprezentaciju.

Pročitajte više