EI u Minsku

VIDEO Hrvatski boksač trenira u hodniku na 15. katu zgrade uoči nastupa na EI

Screenshot: HINA

TONI FILIPI i Marko Milun prvi će od naših boksača u ring na 2. Europskim igrama koje u petak počinju u bjeloruskom Minsku.

Teškaš Toni Filipi ide na Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine i ulazi u ring već u petak, kao i Marko Milun u superteškoj, koji boksa s talijanskom legendom Clementeom Russom. U teškoj kategoriji ma 26 boksača, dok ih je u superteškoj 23.

Dok čeka na ulazak u ring, Marko Milun s izbornikom Leonardom Pijetrajem trenira u hodniku na 15. katu zgrade u kojoj su smješteni hrvatski sportaši u atletskom selu u Minsku.

Naša jedina boksačica Sara Beram u kategoriji do 57 kg u prvom kolu ide na Bjeloruskinju Brujevič, a u njezinoj kategoriji je 12 boksačica.

Kod muških u kategoriji 64 kg ima 29 boksača, a Erik Pijetraj ide na Talijana di Lernia. U velteru ih je 33, a Marko Zeljko je slobodan u prvom kolu, dok u drugom boksa s Kosovljaninom Behramijem. U srednjoj kategoriji Mladen Sobjeslavski je slobodan u prvom kolu, a u drugom ide na Armenca Darchinyana. Jedini nositelj među Hrvatima je Damir Plantić u poluteškoj kategoriji, a prvi protivnik mu je Turčin Malkan.

U 10 muških i 5 ženskih kategorija nastupa 59 boksačica i 258 boksača iz 44 europske zemlje.

Pročitajte više