Hrvatski nogometaši

VIDEO Hrvatski napadač zabio svoj drugi gol ove sezone u Konferencijskoj ligi

Foto: Jussi Nukari/Guliver Image

HRVATSKI napadač Stipe Perica postigao je pogodak za svoj Maccabi Tel Aviv u utakmici trećeg kola Konferencijske lige.

Perica je iz kaznenog udarca u 49. minuti zabio za 2:0 Maccabija na gostovanju u Helsinkiju kod HJK-a. Izraelci su na kraju pobijedili 5:0, a Perica je igrao do 77. minute.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL.

Perici je to drugi gol ove sezone u Konferencijskoj ligi. U prvom je kolu golom Alaškertu postao prvi igrač koji je zabio gol u grupnoj fazi tog natjecanja, a kasnije je postao i prvi koji je dobio nagradu za najboljeg igrača kola Konferencijske lige.

Odličan i u domaćem prvenstvu

Stipe Perica počeo je igrati nogomet u Zadru. U svojoj prvoj seniorskoj sezoni za Zadar, 2012., zabio je u 20 susreta 8 golova i tako bio jedan od glavnih igrača koji su pomogli Zadru da zadrži prvoligaški status. Stipe je bio i najzaslužniji za izbacivanje Dinama iz Hrvatskog kupa, kada je zabio dva pogotka za Zadar u pobjedi 3:2 na Maksimiru.

Nakon odlične sezone u Zadru na ljeto 2013. godine Perica potpisuje petogodišnji ugovor za engleski Chelsea, koji ga šalje najprije na posudbu u nizozemsku Bredu, a zatim i u Udinese. Nakon što je promijenio puno klubova, Perica je prošlu sezonu igrao za Watford, a od ove sezone je u Maccabiju. U izraelskoj ligi je drugi najbolji strijelac s četiri gola.

Pročitajte više