VIDEO Hrvatski trener dobio ovacije. Nanio je Zvezdi najteži poraz u povijesti

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠI Crvene zvezde izgubili su rezultatom 100:55 u utakmici regularnog dijela Eurolige na gostovanju kod Efesa. Bio je to najteži poraz u povijesti srpskog kluba u Euroligi. Da je pobijedila, Zvezda bi pomogla Partizanu u ulasku u play-in. Nakon utakmice uslijedile su ovacije za hrvatskog trenera Tomislava Mijatovića.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KRAJ UTAKMICE EFESA I ZVEZDE

Mijatović je već 14 godina bio u Efesu kao pomoćni trener, a u veljači ove godine je s 49 godina prvi put samostalno preuzeo neku momčad, naslijedivši smijenjenog Erdema Cana. Pobijedio je u osam od deset utakmica otkad je preuzeo turski klub. 

Tko je Tomislav Mijatović?

Mijatović je cijelu karijeru proveo kao pomoćnik raznim glavnim trenerima, prvo u Ciboni, a zatim u Efesu. Prvu ponudu da postane glavni trener dobio je u Ciboni 2010., kad su stvari krenule nizbrdo, ali prihvatio je poziv Velimira Perasovića, koji ga je iz Cibone sa sobom poveo u Efes.

Iako je Perasović nakon samo godinu dana napustio Istanbul, Mijatović je ostao i bio pomoćnik svim budućim trenerima Efesa, pa tako i legendama Dušanu Ivkoviću te Erginu Atamanu, s kojim je osvojio Euroligu 2021. i 2022. godine. Mijatović je prvi hrvatski trener u Euroligi otkako su iz nje zbog rata u Ukrajini izbačeni ruski klubovi, pa tako i Uniks Kazanj s Perasovićem na klupi.

 

Pročitajte više