Video - I veliki Schmeichel je povraćao kad ih je vidio: Deset najkrvavijih ozljeda u nogometu

LOMOVI kostiju, otvorene rane, povraćanje po terenu... Ne, ne govorimo o ultimate fightu ili nekom sličnom krvožednom sportu već o - nogometu.

Bleacher Report sastavio je listu od deset nogometaša koji su se na vlastitim kostima i mišićima uvjerili koliko nogomet može biti grub sport. Neki od njih se nikad više nisu vratili na travnjake, dok su drugi, poput našeg Eduarda da Silve koji je na trećem mjestu, nakon puno truda i muke uspjeli ponovo zaigrati.

Donosimo vam slike i videa deset ozljeda, ali ako ste slabijeg želuca možda ipak bolje ga ih preskočite.



Napadač Kokmeijer je u svojoj prvoj sezoni u nizozemskom klubu Go Ahead Eagles doživio stravičnu ozljedu nakon koje se morao povući iz nogometa.



Patrick Battiston je bivši francuski reprezentativac koji je nastradao na Svjetskom prvenstvu 1982. u Španjolskoj. U polufinalu protiv Zapadne Njemačke je ušao u drugom dijelu kad je na njega divljački startao vratar Harald Schumacher. Battistonu je slomljeno nekoliko kralješaka i izbijen zub, a Platini je kasnije rekao da je mislio da je Battiston mrtav.

Kieron Dyer iz West Hama nastradao je 2007. na utakmici s Bristol Roversima. Na njega je startao Joe Jacobson i slomio mu nogu na dva mjesta nakon čega je Dyeru trebalo godinu i pol da se vrati nogometu.




Danac Jacob Olesen je 2006. nastradao u utakmici tamošnjeg prvenstva. Napadač Viborga je zadobio otvoren prijelom gležnja što ga je na pola godine udaljilo s terena.



Španjolski napadač je trenutno igra za Athletic Bilbao, a na ovu listu je došao zbog ozljede koju je zadobio 2008. u dresu Real Sociedada. Nakon bliskog susreta s protivničkim vratarom slomio je dvije kosti u desnoj nozi. Vratio se nakon godinu dana.



Legenda Rome nastradala je 2006. u utakmici s Empolijem nakon što je na njega startao Richard Vanigli. Tijekom operacije liječnici su mu ugradili metalnu pločicu, a kasnije su procijenili da mu neće smetati pa mu nakon oporavka nije izvađena. Uspio se oporaviti i zaigrati na Svjetskom prvenstvu gdje je golom protiv Australije iz penala odveo Italiju u četvrtfinale.



Poljski branič Anderlechta je 2009. nastradao u remiju protiv Standarda. Još uvijek se oporavlja od ozljede, a igrač koji je startao na njega, Axel Witsel, je dobio osam utakmica zabrane igranja.



Eduardo je 2008. teško nastradao u utakmici protiv Birminghama. Martin Taylor je divljački startao na njega, slomio mu desnu fibulu za što je dobio samo tri utakmice zabrane.




Bivši veznjak Arminije Bielefeld je u utakmici s Werderom teško nastradao u stravičnoj ozljedi butnog mišića. Kroz gotovo 30 centimetra dugu ranu mogla se vidjeti kost i mišićno tkivo nesretnog Linena.



Branič Coventryja je 1996. teško nastradao u utakmici s Manchesterom nakon čega je morao prekinuti karijeru. Busst je kod kornera svoje momčadi došao na skok u protivnički šesnaesterac i sudario se s Denisom Irwinom i Brianom McClairom. Desna mu je noga pukla na nekoliko mjesta, a utakmica je prekinuta na 12 minuta dok krv nije počišćena s travnjaka.

Vidjevši Busstov prijelom noge, vratar Peter Schmeichel je povraćao po travnjaku, a nekoliko igrača koji su svjedočili ozljedi morali su potražiti pomoć psihijatra.

Prijelom noge nije okončao karijeru Davida Bussta već infekcije koje su uslijedile nakon toga. Postojao je i rizik od amputacije, no sa 26 operacija desna noga mu je spašena.

Pročitajte više