VIDEO Igrač koji se zbog Jokića prozvao Batmanom provocirao Butlera i jako pogriješio

Foto: Profimedia

MIAMI HEAT je i u drugoj utakmici finala Istoka slavio u Bostonu i pobjedom 111:105 poveo 2:0 protiv Celticsa, a sad mu slijede dvije domaće utakmice na kojima može dovršiti posao i senzacionalno pomesti najvećeg preostalog papirnatog favorita sezone.

Ponovo je junak Heata bio Jimmy Butler s 27 poena, osam skokova i šest asistencija, a upravo on je pokrenuo preokret nakon što je Boston početkom posljednje četvrtine otišao na najveću prednost od 12 poena. Ali Grant Williams u tim je trenucima Butleru pokušao ući u glavu, metaforički i doslovno.

Napravio je istu pogrešku kao Memphisov Dillon Brooks u seriji protiv LA Lakersa, kad je provocirao i omalovažavao LeBrona Jamesa, koji ga je do kraja serije uništio i naposljetku koštao ugovora za sljedeću sezonu jer su Grizzliesi objavili da neće zadržati Kanađanina kojem istječe ugovor.

Isprovocirao je samo preokret

Iako je standardni član rotacije, čija minutaža ovisi o okolnostima, Williams uopće nije igrao u prvoj utakmici serije, pa je u ovoj bio posebno agresivan i nakon što je zabio tricu za +11 vraćajući se u obranu napao je Butlera trash talkom. U toj sljedećoj akciji Butler je zabio i pritom iznudio prekršaj od Williamsa, nakon čega su se jedan drugom unijeli u lice.

VIDEO: Arena Sport

Kontakt i trljanje čelima te urlanje jedan na drugoga samo su ubrizgali dodatno gorivo u Butlera, koji je provokatoru "objasnio neke stvari", zabio i u sljedećem napadu te pokrenuo preokret, a onda tri minute prije kraja s četiri uzastopna poena doveo Heat u vodstvo koje do kraja nije ispustio.

Ovaj put Williamsu se provokacije nisu isplatile, nego su čak i koštale Celticse upadanja u rupu od 2:0. Kad su Jaylena Browna na presici pitali je li Williamsovo "bockanje medvjeda" preokrenulo utakmicu, iznervirano je samo zatražio sljedeće pitanje.

Prozvao se Batmanom jer je zaustavio Jokića

Williams se ponosi svojom obranom, vjerojatno puno više nego ostali, jer je prije koju godinu odigrao sjajnu rolu u pobjedi protiv Denvera odlično limitiravši Nikolu Jokića, nakon čega je sam sebe prozvao Batmanom jer je zaustavio Jokera. Nadimak se nije primio, čak su ga i suigrači ismijali. To ga nije spriječilo da nastavi forsirati taj narativ pa se za Halloween maskirao u Batmana i čak nosi njegov simbol na tenisicama.

Iako je Boston bio favorit uoči serije, Williams je sve dalje od prilike da se ponovo dokaže kao Batman jer dok Joker i njegova klapa vode 2:0 u finalu Zapada protiv Lakersa, Celticsi su u istom takvom zaostatku.

U NBA povijesti samo su 33 od 447 momčadi koje su se našle u zaostatku 2:0 u seriji na četiri pobjede preokrenule i prošle, a još puno manje ih je to učinilo nakon dva domaća poraza. Da stvar bude gora po Celticse, Miami u ovom doigravanju kod kuće još nije izgubio nijednu utakmicu.

Pročitajte više