VIDEO Igrač Memphisa LeBrona Jamesa udario šakom u međunožje. I nije mu prvi put

Foto: Profimedia

LA LAKERSI poveli su 2:1 u seriji protiv Memphis Grizzliesa pobijedivši ih u Los Angelesu 111:101. Anthony Davis predvodio ih je s 31 poenom i 17 skokova, a LeBron James zabio je 25, dok gostima nije pomoglo ni 45 poena nevjerojatnog Jaa Moranta, koji je prethodnu utakmicu propustio zbog ozljede.

Sve su Lakersi riješili već u prvoj četvrtini, koju su dobili nevjerojatnih 35:9, a u posljednju su prenijeli 20 poena prednosti. Ali cijelo drugo poluvrijeme Memphis je igrao bez srca svoje momčadi Dillona Brooksa, koji je isključen nakon što je Jamesa udario šakom u međunožje. Dogodilo se to samo 13 sekundi nakon početka drugog poluvremena.

VIDEO: Arena Sport

Suci su mu bez razmišljanja dodijelili "flagrant" prekršaj druge kategorije, koji znači automatsko isključenje, a vrlo lako bi Brooks mogao propustiti i iduću utakmicu zbog suspenzije jer je NBA liga na primjeru Draymonda Greena pokazala da je spremna na takve sankcije zbog "starih grijeha".

Draymondov poučak

Green je u drugoj utakmici serije između Golden Statea i Sacramenta isključen jer je nagazio Domantasa Sabonisa na prsa, a zatim se poput kečera svađao, provocirao i vrijeđao domaću publiku u Sacramentu, sve pred očima čelnika lige Adama Silvera koji je bio poseban gost na utakmici. No u priopćenju o suspenziji objašnjeno je da je u odluci veliku ulogu igrala pozamašna povijest Greenovih sličnih ispada.

A ako itko može konkurirati Greenu poviješću nesportskih ispada, onda je to Brooks, koji je ove sezone predvodio NBA ligu s 18 tehničkih faulova. Štoviše, tijekom osnovnog dijela sezone identičnu je stvar napravio Clevelandovoj zvijezdi Donovanu Mitchellu, samo što je tada bolje prikrio namjeru udaranja u međunožje, a Mitchell mu je uzvratio loptom u glavu, pa su obojica isključena.

VIDEO: Arena Sport

U jaja je udario i Mitchella, ozlijedio je snimatelja i naživcirao LeBrona

Imao je Brooks niz sukoba i s drugim igračima, a ove je sezone na jednoj utakmici ozlijedio i snimatelja. Osim toga, već je imao konfrontacija s Jamesom tijekom ove serije te ga omalovažavao u medijima. "Nije me briga za njega, star je. Ja bockam medvjede. Ne poštujem nikoga dok mi ne zabije 40 poena", rekao je Brooks prije nekoliko dana i pošteno naživcirao LeBrona. U prijevodu - motivirao.

James nije zabio 40, ali nije ni trebao, dovoljno mu je bilo 25 u uvjerljivoj pobjedi za vodstvo 2:1 u seriji. Brooks je, s druge strane, ostao na sedam poena uz šut 3/13. Četvrta utakmica igra se opet u Los Angelesu, u noći s ponedjeljka na utorak, pa će NBA zasigurno već danas donijeti odluku o tome hoće li suspendirati najomraženijeg igrača lige.

Rezultati:

Brooklyn - Philadelphia 88:96
(Philadelphia je prošla 4:0)
LA Clippers - Phoenix 100:112
(Phoenix vodi 3:1)
Miami - Milwaukee 121:99
(Miami vodi 2:1)
LA Lakers - Memphis 111:101
(LA Lakers vode 2:1)

Pročitajte više