Video - Igrokaz u Dinamu: Riječki hotelijer i kladioničar optužuje Robina Bokšića za namještanje utakmica!

Foto: Ronald Goršić (Cropix)

ROBERT PALIĆ vlasnik je hotela u Crikvenici, skijališta na Vlašiću,  a nekada je u Rijeci imao kladionicu koju je kasnije prodao. Sigurno se pitate kakve veze spomenutii gospodin ima s aferom u kojoj se Dinamo našao zajedno sa svojim sportskim direktorom Zoranom Mamićem. Isto smo se pitali i mi, dok Palić nije krenuo sa svojom pričom. A njezin je lajtv motiv Robin Bokšić, Uefin istražitelj ispred njemačke policije, o kojem je Palić imao puno toga za reći. Između stalog da je varalica, lažov i prevarant... Kada je njegovu sliku vidio u novinama, tvrdi, poželio je javnosti ispričati istinu. A za to mu je kao stage poslužio Dinamov press salon.  Palić između ostalog tvrdi da je uvaženi inspektor Bokšić, koji je u ulozi istražitelja ispitivao Brunu Marića, pobjegao iz njegovog hotela u Crikvenici bez podmirenog računa, a Palićevom prijatelju, dostavljaču pizze, obećao posao na autocesti, koji dotični nikada nije dobio.

Pomalo nevjerojatna priča, ali da bi vam što bolje opisali kako je izgledala izvanredna press konferencija u Dinamu, pretvorena u multimedijalni spektakl, krenimo od početka...

"Jučer na plaži sam slučajno kupio novine i ugledao sam sliku čovjeka koji je ljetovao u mom hotelu, radi se o Robinu Bokšiću. Došao je s Audijem Q7, vidio sam da jako dobro poznaje kladionice. Došao je s crnom djevojkom, rekao je da mu je to ljubavnica, planirao je ostatieset dana, a nakon osam dana je pobjegao nepodmirivši račune. Nisam mu mogao ni izdati račun. Javljao je dojave, stalno je dečkima pričao o kladionicama", započeo je Palić.

"Nije nam dao niti putovnicu, a uplaćivao je po deset-15 tisuća kuna vrijedne listiće u kladionici. Mom prijatelju Mariju, dostavljaču pizze, preko kojeg je došao do mojih apartmana, obećao je posao na autocesti Zagreb - Rijeka za njega i djevojku, i za to je tražio 15 tisuća kuna. Deset je dobio, pet mu je još trebalo dati, ali nikada ga više nismo vidjeli"

"Onda se jednog dana javio, sjećam se da je bio 1. rujna. Rekao mi je da se vraća iz Srbije i da je kupio utakmicu 2. norveške lige između Kongsvingera i Albe. Rekao je da rezultat ide iz 1 u 2, i da će na utakmici u prvom poluvremenu domaćini dobiti crveni karton.

Tečaj je bio od 28 do 32. U 21. minuti bilo je 0:1, u 27. minuti 1:1. Nakon deset minuta igrač Konsvingera dobio je crveni, a Alta je povela nakon penala. Završilo je na poluvremenu s 2:1, a onda je Kongsvinger bio tri gola.... Sve je bilo točno kao što mi je rekao"

Zašto dotični gospodin s tim podacima nije išao na policiju, bilo je logično pitanje iz zbunjenih novinarskih redova.

"Koga sam mogao prijaviti? Nekog Robina, čije prezime ne znam jer mi nije htio dati putovnicu"

A ne smatrate li da je kao tajni agent došao provjeravati hrvatske kladionice?

"Tip je prevarant, i Uefini istražitelji, zaposlenici njemačke policije, ne bi trebali ostajati dužni novac okolo. A ponajprije ne nuditi namještene poslove i namještati utakmice. Sve ću ovo ispričati i policiji..."

"Pohvalio mi se da je sa Šapinom bio u zatvoru šest mjeseci"

"Nazvao sam urednika SN-a i rekao mu, kada je već u kontaktu sa svojim izvorom Bokšićem, neka u pošalje mejl i poruči da mi se javi. Bokšić me odmah nazvao da mi kaže kako će mi platiti račun. Poručio sam mu da me novac ne zanima, već sam zaboravio. Ali rekao sam mu da ću sve reći pred novinarima. A priču će potvrditi i moj prijatelj Mario."

Palić je potom pred novinarima nazvao stanovitog Marija, koji je također rekao da će s novinarima podijeliti svoj dio priče...

Hoćete li nazvati i gospodina Bokšića ispred nas, pitali smo Palića..

"To nekada sada učini policija..."

"Zvao sam Antu Čačića, nogometnog trenera koji je moj prijatelj, on je rekao da će nazvati urednika SN-a. Sve mu je ispričao, ali on je bio skeptičan. Rekao sam mu da provjeri s Robertom Prosinečkim i ostalim ljudima iz hrvatskog nogometa koji me znaju, i ako jedan od njih kaže da lažem, neka zaboravi cijelu priču"

"Usput, dotični Bokšić pokazivao mi je fotografije s braćom Šapinom, na utakmici u Stuttgartu, pohvalio se da je bio s njima u zatvoru šest mjeseci. Sve ovo radim da bih ukazao našim institucijama s kim surađuju"

Ipak, još nam nitko nije ukazao niti objasnio, zašto je ova press konferencija o nepodmirenom hotelskom računu održana u Dinamovim prostorijama...

Pročitajte više