Video: "Il Fenomeno" se vratio kao da nikada nije niti bio ozlijeđen

BRAZILSKI nogometaš Ronaldo (32), nekada najbolji svjetski napadač, odigrao je u srijedu navečer prvu službenu utakmicu u dresu Corinthiansa.

u Kup utakmici protiv Itumbiare, koju je Corinthians kao gost dobio s 2-0, Ronaldo je odigrao posljednjih trideset minuta. Po ulasku na travnjak zapljeskali su mu i domaći navijači, a brazilski napadač, po izvještajima s utakmice, nije u niti jednom trenutku igre pokazao da je ozljeda ostavila traga na njemu.

Podsjetimo da je posljednju natjecateljsku utakmicu Ronaldo odigrao 13. veljače 2008. godine. Tada je kao igrač Milana ozlijedio koljeno na ogledu Serije A protiv Livorna. Uslijedili su operacija, dugotrajni oporavak i, napokon, povratak nogometu.

"Ronaldo se nudio u svakoj minuti utakmice. Nije bježao od duela, već je odigrao trideset minuta s puno strasti, snage i volje. Nije postigao pogodak, ali se jednom našao u lijepoj prilici. Corinthians može biti oduševljen što u ovom trenutku ima Ronalda u svom sastavu", stoji u jednom od brazilskih izvještaja s ovog ogleda.

Po najavama iz kluba Ronaldo bi tijekom vikenda trebao odigrati i prvu utakmicu od početka. Suparnik Corinthiansa je Palmeiras u velikom Paulista derbiju. Utakmica je to 12. kola Paulista prvenstva: Palmeiras je prvi sa 28 bodova, dok Corinthians ima tri manje. 

Nezgoda se dogodila nakon utakmice, a Ronaldo je zaradio podljev ispod desnog oka, nakon što se sudario s kamermanima i novinarima, koji su tražili izjave nakon utakmice.

"Ronaldo je imao vrlo dobru premijeru. Imao je nekoliko dobrih dodavanja i driblinga, kretao se odlično",  izjavio je nakon utakmice trener Corinthiansa Mano Menezes.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više